Корнелия Нинова: Няма външни показатели, че животните са заразени. Умишлено се е криела информация



За сега успяваме да спасим животните на баба Дора. Има и законен начин за това. Убиват се животни без доказателства. Няма професионално мнение, че животните са болни от чума. Получих само заповед от БАБХ за убиването на животните. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Още от деня" по БНТ.

"След днешния доклад на Министерството на земеделието и храните заявиха, че инкубационният период е 10 дни до смърт на животните, които вече минаха, а животните са добре. Българското правителството написа, че няма заразени животни в европейската част на Турция. Няма външни показатели, че животните са заразени. Умишлено се е криела информацията", каза още тя, пише novini.bg.

"Министърът на земеделието не си е свършил работата, не се изпълняват и нормите на закона. Защо не е направена втора проба на животните и не е изпратена във Франция. Евтаназираните животни се изравят от кучета и хората. Настояваме да не се убиват повече животни, моля управляващите да не ескалират напрежението. Ако не бяхме отишли щяха да се избият и другите животни", допълни Нинова.

"Хората ме помолиха да не си тръгвам, за да не убият животните. Ако ни избият животните, ще напуснем, заявиха хората в селото. Нека да действаме разумно", завърши Корнелия Нинова. 


Четете още:

🔴 Полезни свойства на невена

🔴 Извънредно! Земетресение разлюля Вранча

🔴 След ден на плажа в Обзор деца масово влизат в болница!





Източник: Petel





Коментари

горе