Ампутираха ръката на изнасиленото момиче от Цар Калоян, търсят се кръводарители



Търсят спешно кръводарители за 17-годишното изнасилено момиче от Цар Калоян, предаде NOVA. Кръвната й група е А (+). Момичето бе откарано в много тежко състояние в русенската болница "Медика". То е с ампутирана лява ръка и 30% изгаряния. Предстоят още множество операции.

Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Кръводарителския център в Русе. От там приемат кръв от цялата страна, като хората трябва да заявят, че даряват за "изгорялото момиче от Цар Калоян".





Припомняме, че от Прокуратурата разследват мъж за изнасилване, побой и запалване на непълнолетното момиче. По информация на държавното обвинение соченият за нападател и жертвата са първи братовчеди.

По думите на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодорове след извършването на престъплението 25-годишният извършител подпалил къщата, където се е състояло зверството. Той е познат на полицията, криминално проявен и е лежал в затвора за изнасилване.





Издирването на рецидивиста започна, след като към 20.10 във вторник на тел. 112 е получен сигнал за пожар в къща в гр. Цар Калоян. При пристигане на място служители на МВР открили 17-годишно момиче с изгаряния по тялото. Незабавно са били предприети действия по издирване на извършителя и БМВ-то, с което се  придвижвал. 

Въпреки че се опитал да се укрие, той е задържан близо до Разград за по-малко от 24 часа.





Оказа се, че насилникът и жертвата му са първи братовчеди. Според жители на селото рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години, като тя го е съдила за изнасилване. Мъжът е лежал два пъти в затвора, като последния път - за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаване на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои родственици - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

Хора от селото се заканват, че ако мъжът се върне, ще го линчуват. 





Междувременно днес окръжната прокуратура в Разград привлича към наказателна отговорност 25-годишния Н.Я. от град Цар Калоян  Ще му бъдат повдигнати три обвинения - за изнасилване, тежки телесни повреди и опит за убийство.


Четете още:

🔴 Тираджия със сигнал: Мъж влачи жена в безпомощно състояние

🔴 Герджиков: Зеленият сертификат беше принуда за ваксиниране. Радев: Не е приятен, но е свобода

🔴 Тихите води са най-дълбоки: Деси Стоянова разби мрежата с фриволна / СНИМКА





Източник: iNews





Коментари

горе