Преди да предложи на Анастасия, племенникът на Гого Лозанов поискал ръката ѝ от Коко Каменаров



В класа ми дойде момче, което претендира, че може да говори повече от мен в часа по литература. Изобщо не го харесвам!

С тези думи се оплаква Анастасия след първия учебен ден в девети клас на родителите си Константин Каменаров, бивш генерален директор на БНТ, и Радина Червенова, дългогодишна водеща на “По света и у нас”. Споменава и как се казва новият ѝ съученик - Яким. Тъй като това не е често срещано име, Каменаров веднага взима телефона и звъни на пиар специалиста Олга Лозанова, сестра на медийния експерт Георги Лозанов, с въпроса: “Къде учи сега синът ти?”. Оказва се, че именно той е Яким - новият съученик на Анастасия.





“В началото никак не го харесвах”, спомня си тя с усмивка.

Години по-късно, точно миналата седмица в петък, Анастасия се омъжи за същия този Яким и към фамилията си Каменарова добави още една - Петрова.

Двамата си казаха “да” в ритуалната зала на “Витошка”. Не канят много гости на щастливото събитие заради COVID мерките. “Бяхме в тесен семеен кръг с няколко приятели, което е доста сложно, имайки предвид, че и на двамата семействата ни са огромни”, казва Анастасия. 

Яким поставя пръстена на съпругата си.

Яким поставя пръстена на съпругата си.





Датата 12 ноември не избират случайно. В началото планират гражданският брак да е в края на месеца. Целта е след това да заминат на нещо като сватбено пътешествие, което да съчетаят с рождения ден на Анастасия, който е на 30 декември.

“После се разбра, че някакви астроложки, приятелки на двете ни майки, са замесени.

Не можеше да се

оженим тогава,

защото аз щях да

съм в сатурнова

дупка

и защото май Венера била ретроградна. 12-и обаче се оказа много добра дата”, смее се Анастасия. Тя самата не се е сещала да проверява подобни астрологични съвпадения.





Макар че в началото Анастасия не харесала Яким, впоследствие двамата се сприятеляват. “Разбрахме, че семейно сме обременени, и така се получиха нещата”, шегува се тя. Макар че се запознават в 9-и клас, романтичната им връзка става факт едва когато завършват гимназия. 

За нея могат да благодарят на настоящата си кума Шанис. “Тя е най-добрата ми приятелка от училище и всъщност бе главният инициатор на началото на моите взаимоотношения с Яким”, разказва Анастасия.

Тъй като в гимназията не харесвала настоящия си съпруг, избягвала въобще да ходи на местата, където е и той. Шанис била и на първата среща на младоженците, защото Анастасия твърдо казала, че няма да отиде, ако приятелката ѝ не е там. “Тя задвижи цялата връзка с излизания, общи купони... Просто ме завличаше. Така че на нея трябва да ѝ се благодари доста”, разказва Анастасия. Кумът пък е приятел на младоженеца. Той се казва Емил и двамата се познават повече от 9 години.





По време на сватбата

очите и на Радина

Червенова, и на Коко

Каменаров се

напълнили със

сълзи,

когато малката им дъщеря казала “да”. “Ако трябва да съм честна, баща ми ме изненада, много сдържано подходи”, шеговито допълва Анастасия.

Родителите на Яким също са на церемонията. Веднага след нея той получава прегръдка от майка си Олга. 

Младото семейство заедно с родителите им - до Яким са Олга Лозанова и Кирил Якимов, а до Анастасия - Коко Каменаров и Радина Червенова.

Младото семейство заедно с родителите им - до Яким са Олга Лозанова и Кирил Якимов, а до Анастасия - Коко Каменаров и Радина Червенова.





Църковен брак двамата планират през края на май догодина. Надяват се тогава да съберат повече от близките си хора и церемонията да се проведе на открито. Времето вероятно ще бъде и по-топло, за да може Анастасия да облече красива бяла рокля, без да зъзне от студ. Тя е от момичетата, които обикновено в последния момент избират тоалет. “Доколкото се познавам,

за мен ще е нещо

свръхсемпло - просто

бяла рокля, без

никакви крещящи

детайли”,

обяснява момичето. 

Още от ученичка разбира, че и двамата с Яким обичат литературата. Общите им интереси обаче не свършват дотук.

“Най-вече се разбираме на тема чувство за хумор, което е необичайно. И двамата имаме малко странно чувство за хумор и хората често не разбират дали се шегуваме”, смее се Анастасия. Най-хубавото помежду им е, че могат да си говорят за абсолютно всичко.





Анастасия и Яким се сгодяват в началото на септември, след като близо два месеца са разделени. Впоследствие обаче се засичат в столицата и искрата между тях отново пламва. 

Младоженците с кумовете си Шанис и Емил

Младоженците с кумовете си Шанис и Емил

Няколко седмици след като се събират, Яким небрежно я пита: “Ще се омъжиш ли за мен?”. Анастасия се разсмяла, не помислила, че е сериозен, защото и двамата са много млади. Казва му “не”. Последвало и второ предложение. Тогава момичето разбира, че половинката ѝ хич не се шегува. “Казах му, че е луд”, смее се Анастасия.

Както в приказките, числото три се оказало съдбоносно. Яким ѝ предлага отново, като този път пада на едно коляно. В себе си не носи пръстен, защото не знае дали Анастасия няма отново да му откаже. Чува от нея желания отговор - “да”.





Преди това обаче Яким вече е поискал ръката на половинката си от баща ѝ Константин Каменаров. Двамата уж небрежно се срещнали за обяд. Макар че Каменаров знаел предварително, се разплаква, когато чува по телефона от малката си дъщеря, че вече е сгодена. Разбира се, още преди обаждането разказва на Радина за какво са си говорили с Яким. “Нямаше нужда да оповестявам по цялата фамилна линия”, смее се Анастасия.

Меденият ѝ месец с Яким няма да е сега. Двамата планират да заминат някъде след църковната си венчавка догодина.


Четете още:

🔴 Ето го Кирил Петков като младоженец, красивата му булка и трите им дъщери / СНИМКИ

🔴 Алекс Петканова с нова корекция, разгневи последователите си / ВИДЕО

🔴 Девет души загинаха при пожар в старчески дом





Източник: 24 часа





Коментари

горе