Кирил Петков не стъпва в родната си къща / СНИМКИ





Премиерът Кирил Петков не е посещавал родната си къща от невръстна детска възраст, издават дупничани. Малко известен факт е, че министър-председателят всъщност има корен в Дупница, откъдето е неговата майка Венета. Там до края на живота си са живели и неговите баба и дядо по майчина линия – Райна и Васил Богданови.







В момента къщата е непрекъснато под ключ и не е в особено угледен вид. Дворът е пълен с вехтории, а градината и асмата вече не се поддържат, споделят съседи на премиера. Те разкриват, че през седмица-две да наобиколи имота идвал неговият вуйчо Камен, който също живеел в София. Докато обаче бабата и дядото на Петков били жили, всичко в дома им блестяло от чистота. След кончината им останала само табелката „Образцов хигиеничен дом“, закачена на входната врата.







Райна и Васил били начални учители по професия и преподавали до пенсия в две от елитните основни училища в Дупница. После баба му отворила малко магазинче в квартала и продавала кисело мляко и хляб. Тя починала първа, а дядото на Петков доживял до над 90-годишна възраст.





Дупничани признават, че вече не си спомнят и майката на премиера. Венета напуснала града още в VIII клас, когато отишла да учи в гимназия в София. После рядко се връщала. Срещнала бащата на Кирил – Петко, в Пловдивския университет, където следвала за учител по български и литература и се омъжила. После дошло и заминаването за Канада, където тя живее и досега и работи като шеф на клон на библиотека. Броени пъти посещавала родната си къща след това, а обикновено когато се прибирала, вземала възрастните си родители в София, докато те били живи.





същност корените на Петков по майчина линия идвали от малкото село Грамаде в община Дупница, но там не е останало нищо от някогашната стара къща на семейството. Никой не е ходил от години в селото, няма за какво, коментират местни от Грамаде.


Четете още:

🔴 Дъщерята на Андре Токев спасява бизнеса му / СНИМКИ

🔴 Стефан Данаилов разказал играта на Александра Тюркмен: За нищо не ставаш!

🔴 Почина колоритният Наско! Улицата бе негов дом, но това не му попречи да е звезда в социалните мрежи





Източник: Ретро





Коментари

горе