Радеви с джакузи и басейн в резиденцията си / СНИМКИ



Басейн, джакузи, сауна, солариум и личен фитнес са само част от ВИП екстрите, с които се ползват президентът Румен Радев и жена му Десислава в резиденция „Бояна“. Вече втори мандат двамата обитават правителствената вила „Калина“, която е част от комплекса.






Семейство Радеви имат достъп до абсолютно всички екстри, намиращи се на територията на държавната резиденция. От информация на Министерството на туризма, под чиято опека е хотелската част на комплекса, става ясно, че президентът и жена му, както и другите ВИП обитатели на „Бояна“, разполагат с два ресторанта, лоби бар, рум сервиз и спа център. За да е още по-лек животът им там, им е осигурено химическо чистене и пране, зала за масаж, безплатен интернет и спортни съоръжения.






Вилите, обитавани от държавни лица, са под денонощна охрана от НСО, но комплексът има и хотелска част, която може да бъде наета от всякакви граждани за провеждане на различни мероприятия – конференции, сватби, коктейли и други поводи.
Оказва се, че за да нощува човек на крачка от президентската спалня, трябва да плати минимум 160 лева за стая с едно легло. Двойната е на цена от 200 лева. Лукс стаята с едно легло се отдава за вечер срещу 180 лева, а малък апартамент – за 230 лева.






Най-скъпи са големият и президентският апартамент – съответно 270 и 400 лева на нощ. Ако обаче престоят е по-дългосрочен, се правят отстъпки в цените, вижда се от информацията на сайта на Министерството на туризма.





Гостите могат да ползват спалните помещения единствено в Дом №2 от комплекса и нямат пряк достъп до президентската вила „Калина“. Дворните и градинските площи в резиденцията, по които Радев обича да се разхожда бос, обаче са общи за всички, които се намират на територията ѝ.
Припомняме, че през миналата година стана ясно, че президентската вила ще бъде ремонтирана. Не е ясно дали строителните дейности вече са приключили, но те включваха реновиране на покрив, преграждане на помещения, подмяна на дограма, топлоизолационни дейности, изграждане на видеонаблюдение и други. Възможно е и интериорът да е бил подменен и вила „Калина“ да е посрещнала Радев и жена му за втория мандат с нови мебели. През 2018 г. в свое тв интервю пред Мартин Карбовски първата дама изрази негодуванието си от обстановката във вилата и заяви, че всичко вътре било старо.





От нова обществена поръчка пък става ясно, че само за отопление на резиденция „Бояна“ с газ годишно се дават 222 663 лева, което прави по близо 19 бона на месец. Сметките за ток и вода на президента и останалите обитатели на комплекса, които се плащат от държавната хазна, не се изнасят публично.


Четете още:

🔴 Важна промяна за шофьорите, които преминават през Кресненското дефиле

🔴 Фрапе, вода и шезлонг - 8 лева, ама не в България / ВИДЕО

🔴 Венци Мартинов хули шоуто на Любо Нейков





Източник: Ретро





Коментари

горе