Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя



Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание (НС) и да насрочи дата за предсрочните избори, както и да назначи служебния кабинет на 2 август с два отделни указа, които да влязат в сила от 3 август, сряда. В публичното пространство от дни се въртят познати и по-малко познати имена на евентуални министри в четвъртия служебен кабинет на Радев от 2017 г. насам.





Вече се появиха повечето от тях, но реденето на кабината е продължило днес с нови варианти. Президентът искал този път служебното му правителство да бъде оглавено от жена, твърди "Труд". Най-вероятно това ще бъде проф. Емилия Друмева, секретар на Радев по правните въпроси още от първия му ден на “Дондуков" 2 през януари 2017 г.





За премиер се спряга и Гълъб Донев - министър на труда и социалната политика в трите служебни кабинети на Радев, сега секретар на президента по демографията и социалните политики.

Още една дама от най-близкото обкръжение на президента се очаква да влезе служебното правителство. Това е Мария Нейкова, професор по административно право и процес в Бургаския свободен университет.





Тя е била областен управител на Стара Загора по времето на НДСВ, а миналата година е назначена за губернатор на Бургас, твърди се - личен избор на Радев.

Министър на отбраната вероятно ще е главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов, което би било ясен знак за обръщане на курса към Русия.


Четете още:

🔴 Днес ни очаква ужасно време с много промени

🔴 Гърция се пукна по шевовете, сезонът

🔴 Кошлуков: Как да прекараме повече време на плажа, вместо в тоалетната!





Източник: plovdiv24





Коментари

горе