Неграмотно написана заплашителна бележка разпали мрежата"Колега, разкарай си колата от тук, заемаш място на хора, които живеят тук от 40 г. Навлек!", това гласи бележка, оставена на паркирана кола в "Кючук Париж". Снимката от неграмотно написаната бележка е публикувана в пловдивската фейсбук група "Забелязано в Пловдив". Посланието обаче разпали и без това чувствителните на тема паркиране пловдивчани.

Ето какво споделиха те в коментарите си:

"И на мен ми бяха написали подобна бележка, когато спрях пред съседен вход. Аз също им написах бележка и я залепих на входа им. Повече не съм имал проблеми.

От три години имаме апартамент на "Вапцаров". Миналата есен ни бяха вдигнали чистачките. Мъжа ми побесня. Питаме хората и отговора беше"ами явно още не са разбрали, че и вие сте от този вход".

Улицата е свободна за паркиране, освен, ако няма знак забраняващ или ограничаващ това право, или някой не е заплатил за скоба или паркомясто, та независимо дали пред Вашата къща, пред моята къща, или пред чиято и да било къща, законът позволява да се паркира!

А тези, които живеят от 5-10-20-35г к'во да пра'ат?? 

И така остана без гуми един живущ от 30г.

Класически българин: Дядо му си връзвал там магарето преди 40г - мисли си, че мястото му се полага. Обичам да ги лекувам такива.

И в другите квартали е същото. Пълно е с хора, на които им е наследство още от пра- пра на дядо му фърчилото, мястото пред блока. Нагли хора, които се мсилят за много умни.

Българска му простотия! Особено отявлена в Кичука! Щом парко местото не е лична собственост, или платено по някакъв начин, там може да си паркира и някой от Чукотка. Законът е един за всички. И от 150 г. да живее и паркира на това място, никой не му дава привилегии и собственост, нито претенции над него. 

Да питам за един преател...   Улиците в града са на община Пловдив. И там има право да спира всеки, който праща данъци в тази община. С какво право ще спира такъв, който плаща данъци в друга община???

Интересно, че тази простотия е особено отявлена в Кичука. Как един път не я видях никъде другаде в Пловдив. И то в други, също толкова проблемни с паркирането квартали.

И при нас е същият филм, преди да построят кооперацията имаше гаражи, и сега хората от панелните блокове спират в зоната на кооперацията !!!! И вечният лаф - 40г спирахме тука, сега къде да спрем !!!!! Не било и проблем че спират в частен имот

Пак е сложно, спира ти пред гаража и ти вика" Ама аз само за малко" колко мило, нали.

Молба към жените от квартала: Дами, хващайте си любовници от квартала, защото и без друго паркоместата не достигат.

Най-вече коли с регистрационен номер К, РА ,У, СМ, Като новодошли в квартала почват да си мислят, че всичко им е позволено.

Пак бива, на мен директно ми я надраха с ключ от двете страни, макар и на таблото да ми седи номера, ако някой има проблем, да звънне.

На тях им прави кеф да вдигат чистачки, да драскат, да правят мизерии. ..истинския манталитет на пловдивчани!!!

Само че пловдивчани не искат да плащат за паркомясто 40 г., ама имат претенции ! Пловдивчани са най-мръсните и долни хора ...само реват, мрънкат и все друг им е виновен ! Докато реваха, че Тотев им е виновен, сега "пришълците " им развалиха града ...! Скоро и аз ще слагам камера на колата, че един във входа много претендира, че местата са негови! Време е такива, които посягат върху чужда собственост, защото са си решили, че местата за паркирани са техни, да си носят последствия !!!!!

Простотия до шия. Сестра ми ми беше на гости и когато си тръгна, видя, че гумите ѝ са спукани.

Все едно имат нотариални актове за паркоместата, който свари, той превари. Не ви ли омръзна да пишете тъпоти и той ми бил спрял на мястото, голяма работа, ще спреш до него, ами, ако някой е дошъл на гости от някъде по-далеко, къде да спре на табелата на града да не ви заеме мястото?

И дървото са го садили те, и бордюра са го слагали те, и асфалта са чукали на кариерата!"Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Нети с тежко признание за името си / СНИМКА

Коментари

Видео на деня

горе