Най-четящото дете играе във "Войната на буквите" / СНИМКИ



Малкият актьор с главния герой Баян във "Войната на буквите"

8-годишният Виктор плува, учи за журналист и гледа футболни мачове

8-годишният Виктор Попов, който получи наградата "Читател на годината" на Столичната библиотека, не прекарва времето си единствено в четене на книги. Момчето е популярно от екрана с участието си в хитовия комедиен сериал "Ол инклузив", а сега изпълнява ролята на малкия Иван и в историческата лента "Войната на буквите".





Виктор в сцена от филма

Виктор в сцена от филма





Майката на силно надареното дете отговори на някои критики в социалните мрежи за това дали е нормално малко момче да бъде задължавано да чете толкова. Оказа се, че Виктор е изчел 120 книги от библиотеката само за година, но по свое желание. Нинелла Върбанова обаче обясни, че младият актьор се занимава и с много други дейности. Във "Войната на буквите" малчуганът е в ролята на сина на героинята Яна, изиграна от актрисата Биляна Казакова, и може да се окаже родственик на главния герой Баян (Даниел Върбанов).





Получава грамота за

Получава грамота за "Читател на годината"





"Синът ми прави нещата, присъщи за едно дете, плюс много други. Ходи на плуване, играе в 18-о училище и в парк "Възраждане" с приятели, пътува в България и чужбина. Днес беше навън през половината ден, включително на курс за деца журналисти, на който той настоява да ходи. После писа домашни, чете книги, а в момента гледа футболен мач "Бенфика" срещу "Санта Клара" от португалското първенство", обяснява майката на момчето Нинелла Върбанова.





Малчуганът гледа мачове

Малчуганът гледа мачове





Според нея няма как едно дете да развие любов към четенето, ако през цялото време е обградено с модерни играчки. Затова тя започнала буквално да крие такива подаръци. "Не вярвам да има малко дете, което да посегне към книгите, когато е обградено от всички тези пластмасови забавления, които издават звуци, шарени са", казва майката на малкия "Читател на годината".


Четете още:

🔴 Теглиш кредит за дом, но ти блокират сделката и оставаш на пътя

🔴 Нашата "Мисис баба Вселена" е с мъжа си от 16-годишна

🔴 Джино Бианкалана показа новородената си дъщеричка





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе