Жълти стотинки




Здравейте, 

пиша Ви във връзка  с тази публикация във фейсбук страницата Гласувам за България

Вестник 24 часа в статията/ забележете , че не е  подписана от журналист,  не докосна дори частица от това, което реално се случва с тази акция , не показа щастието, доброта, благородство, чистота, съпричастност и заедността на случващото се . Коментарите под Вашата публикация мен лично ме натъжиха и това ме провокира да Ви потърся лично и да Ви пиша. Вярвам в доброто , ще продължа да го правя и ще възпитам двете си деца да вярват.

От свое име Ви Моля да редактирате публикацията си и да отразите ДОБРАТА РЕАЛНОСТ, ДА ОТРАЗИТЕ ЗАЕДНОСТТА НА  ДЕЦАТА И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, КОИТО НАПРАВИХМЕ ТОВА .  Публикацията Ви има над 1300 харесвания , около 200 споделяния и около 70 коментара, хората заслужават да са правилно информирани. Моля на всеки коментирал, лично да бъде публично отговорено и  да бъде изпратен линк към страницата ни , за да може  хората  сами да преценят, за какво става въпрос, защото определено са с грешно впечатление. Повярвайте ми не лишаваме от джобните пари  собствените си деца и смисълът на всичко е съвсем друг.

„,Жълти стотинки“ е благотворителна акция от деца за деца. Вдъхновени от едноименната френска кампания на Госпожа Бернадет Ширак – „Pieces jaunes“, вече девета година даряваме добро, съпричастност и обич, помагаме на децата на България.

Всяка година избираме град – столица на акцията, и в продължение на 365 дни събираме монетите от 1, 2 и 5 стотинки, които в деня на детето – първи юни, и шести декември – деня на Св. Николай Чудотворец, предаваме в указаните пунктове в градовете. Парите от акцията отиват за обзавеждане на детски болнични стаи, закупуване на играчки и апаратура за лечебни заведения, построяване на детски площадки.

Надсловът ,,Деца помагат на деца” е и същината на акцията – стотинките идват именно от децата. Всяко дете участва, като в специална, направена лично от него, касичка събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му. Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго дете, негов приятел, посява семе на милосърдие и чистосърдечност. Стойността на жълтата монета, малкият жест, това е, което е истинското – чрез него и детето, и ние можем да сътворим красота, да видим как добрината се разтваря, действа и прави много деца щастливи.

Зад деца си  стоим ние - техните родители, учители, близки и приятели, които ги възпитаваме в добродателността да даряват, да са добри и полезни. Хиляди частни дарители,  фирми, общини, стопански организации, неправителствени организации, търговски обекти, магазини, аптеки , фризьорски салони , издателства, културни институции, медицински лаборатории и мн. др. подкрепят и реално помагат на децата в случването на тази акция. Стотици доброволци от София, Варна, Бургас, Пловдив, Добрич, Сливен, Велико Търново, Видин с личен труд и отделяйки от свободното си време сортират по номинал и предават в банката тонове стотинки. С тези стотинки след това се закупува апаратурата.  Всеки човек, който се е  докоснал до акцията , я е приел със сърцето си.

Не допускаме,че е възможно някой да остане безразличен или да злоупотреби с тази детска вяра. За да не се случи това, с поредица от материали, постове и актуални обновления на сайта и страницата ни във фейсбук показваме , как протича акция ,,Жълти стотинки” – ние споделяме публично тази информация. Можете да откриете снимков и видео материал за акцията от самото ѝ начало досега, точните суми и даренията по години и градове тук: https://www.facebook.com/%D0%96%D1%8A%D0%BB%D1%82%D0%B8-%D0%A1%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8-179736413468/?fref=ts

http://stotinkite.com/?page_id=604

Благодарим на всички, които, с големите си сърца, вече 9 години подкрепят идеята и правят чудото възможно. От 4100лв. през 2008г. за гр. София през 2015г. успяхме да стигнем до десет пъти първоначалната сума, ЗАЕДНО! 48119, 73 лв. е сумата, която акция ,,Жълти стотинки” дари на град Велико Търново миналата година.

Каним Ви да се включите в нашата инициатива! Пунктовете за предаване на монетите в градовете на 01.06. и 06.12. се обявават предварително на сайта и Facebook страницата ни. При желание от Ваша страна, целогодишно можете да предавате монети в офиса на “Съзидание 2012″ – Акция ,,Жълти стотинки” (пл. ,,Славейков” 11, ет. 5, офис 7) и в клоновете на Банка ДСК, с разплащателна сметка №146 525 92, BIC STSABGSF, IBAN BG50STSA93000014652592.

 

За контакти :гр. София , пл.”Славейков”№11, ет.5, офис 7 на  ИК „Жануа -98 ”, тел:  02 98787300897981956; 0897 981 955

e-mail: janua98.bg@gmail.com, danyvenkova@abv.bg 

 

С уважение :

Йорданка Венкова

Координатор на Акция „Жълти стотинки ” за Велико Търново 


Четете още:

🔴 Сурва по селата

🔴 Благодаря Ви за усилията да върнeтe любовта към Родината!

🔴 Коледна мелодия за цигулка









Коментари

горе