Мариета Николаева жертва на атака с фалшива снимка



Недопустимо е разпространяването на  фалшиви новини, снимки и видео материали, генерирани с изкуствен интелект. NOVA не толерира дезинформацията под каквато и да е форма и ще защити всички свои журналисти от лъжи и манипулации.





Това се казва в позиция на Нова телевизия по повод появили се фалшиви снимки на журналистката Мариета Николаева със сексуален характер. Те бяха разпространени в Телеграм, като очевидно става въпрос за монтаж на лицето ѝ върху друго тяло 





„Във връзка с тиражираните публикации с колегата ни Мариета Николаева с манипулирани снимки и текстове, накърняващи професионалното и човешкото ѝ достойнство, настояваме те незабавно да бъдат свалени. Тя и компанията вече са предприели действия, с които да защитят правата си пред компетентните институции и органи в България", пише още в позицията.





Мариета Николаева също излезе с позиция след като фалшивия колаж бе тиражиран. Ето какво пише тя във Фейсбук:

„Ето така, скъпи приятели се отстрелват журналисти. С фейк. Пасквили. Измислени мърсотии. В моя случай е още по-абсурдно. С фотошоп.





Снимка от фейсбук профила ми и е преработева и е направен гнусен анализ по измислената картинка. Неслучайно тази гнус е пусната точно сега. Никак не е случайно. Препечатана в редица сайтове, които удобно служат точно за такива мръсни поръчки. С всички тях, ще се видим в съда!"


Четете още:

🔴 Буря потопи Халкидики

🔴 Откриха 81-годишна пловдивчанка в безпомощно състояние, загубила се до Пещера

🔴 120-метрова маса опънаха живеещите на "Оборище" в София, ще се опознават по комшийски





Източник: lupa





Коментари

горе