Отиде си един от последните големи бохемиВ първия месец от новата година добрият стар бохемски Пловдив осиротя. От този свят си отиде един от последните големи чешити на града. Георги Попов, известен още като Жоро Хавата ни напусна на 77 години, след като не успя да се възстанови от много нелеп инцидент. Докато кара велосипеда си, жена отваря рязко шофьорската врата и Попов се усря в нея, пада и след близо месец в кома умира от полиорганна недостатъчност.

Жоро Хавата е потомствен филибелия и бе известен с това, че е изминал 1.5 млн. километра. С други думи - обиколил е три пъти екватора. Още по соцвреме е прекосил границата на всяка европейска държава, като само в Турция е ходил 320 пъти.

Носител е на орден на труда, три пъти е носител на Златно кормило на Съюза на българските автомобилисти, пет пъти е отличник на Българската асоциация по туризъм. Докарал е всички коли на „Агробизнесбанк”, автобусите на Ботев и Спартак Пловдив от Швейцария. Участва в 30 филма.

Личен приятел и шофьор е на Георги Парцалев и Стоянка Мутафова. В по-ново време той бе личен шофьор на Христо Данов и на Славчо Атанасов, когато бе кмет на Пловдив. 

Георги Попов е син на един от основателите на Локомотив Пловдив - Христо Попов, известен като Ито Танка.

"Най-голямата ми гордост е, че имам много приятели. Няма по-велико от Господ и от приятелството. Всяко нещо е временно - минава, но приятелството остава вечно", обичаше да казва Жоро Попов.

Екипът на вестник "Марица" и на marca.bg изказва съболезнования на семейството и близките на Георги Попов!


Светъл път, бате Жоро и Бог да те прости! 

Поклонението ще е утре от 12 часа на Централни гробищаИзточник: Марица

Следваща статия:
Майка на бебе Koвид: Къде е терористът Мангъров, за да поеме отговорност за лъжите?

Коментари

Видео на деня

горе