Важна промяна за шофьорите, които преминават през Кресненското дефиле





Няма да се изпреварва в Кресненското дефиле. Причината е, че 70% от катастрофите там стават заради неправилно изпълнение на маневрата, сочат данните на Пътна полиция. Затова от агенция "Пътна инфраструктура", които са стопани на пътя, са сложили забранителни знаци по трасето.





Те са през 1000 метра по целия 16-километров участък, популярен като Кресненското дефиле. Засега са временни, очаква се да станат постоянни до началото на летния сезон, когато ще се засилят пътуванията към Гърция. На всеки километър има и знак, който казва, че е забранено изпреварването, има допълнителни табели за сигнализация. Те указват, че в оста на пътя има допълнително маркировка и физически разделители.





За едно денонощие през Кресненското дефиле преминават над 11 000 автомобила. Временните ограничения при движение ще останат до юни. Дотогава ще бъдат построени площадки, на които тежкотоварните камиони ще отбиват, за да пропускат трафика.





В момента в дефилето е въведено временно ограничение на скоростта от 50 километра в час.

Следващият етап от проекта за безопасно придвижване там се предвижда въвеждане на цялостно видеонаблюдение, което да следи за нарушения.

Това се налага, тъй като в последните 5 години в този участък са настъпили 246 транспортни произшествия, при които има 24 загинали.





Според хора, които често пътуват в дефилето, забраната за изпреварване ще доведе до намаляване на катастрофите, стига обаче да не се нарушава.

Три стационарни камери пък ще следят за нарушения в опасния участък.


Четете още:

🔴 Фрапе, вода и шезлонг - 8 лева, ама не в България / ВИДЕО

🔴 Венци Мартинов хули шоуто на Любо Нейков

🔴 Карбовски загуби баща си





Източник: glasnews





Коментари

горе