Адвокат: Клиентът ми работи в строителството, може да върне 20 000 лева за 2 месеца / ВИДЕО





Пловдивчанинът Радослав Иванов се изправи пред Районен съд - Пловдив по обвинение, че е причинил имотна вреда на друг човек в размер на 19 960 лева. Според прокуратурата той е извършил престъплението в периода от 6 до 17 юни 2021 година, в условията на опасен рецидив.





Радослав Иванов заблудил Филип Михайлов, че е приближен на частен съдебен изпълнител и може да му съдейства при закупуване на кола и недвижими имоти, обявени на търг от въпросния ЧСИ. В крайна сметка го завлякъл с почти 20 000 лв.





В съдебната зала подсъдимият изяви желание да възстанови на Филип Михайлов цялата сума и поиска отлагане на делото, за да може да постигне споразумение с потърпевшия. Това бе прието от прокурора и от съдията и поради тази причина разпоредителното заседание бе насрочено за 8 септември от 14,30 часа.





"В момента клиентът ми работи в строителството и е в подем. Ако успее да възстанови щетите, това е една възможност за по-благоприятно наказание, тъй като все пак той е при условията на опасен рецидив и му се утежнява положението. За мен това е най-разумният ход", заяви адвокат Белин Узунов, който защитава правата на обвиняемия Христо Иванов.





"Говорил съм с т.нар. пострадал, с адвоката му също - той е братовчед на мой съученик. Тяхната единствена идея е да си получат парите. Ако успеем да се справим, няма да имаме проблем. С това безумие в строителството, в момента общият работник взима 120 лева надница на ден. Така че ако обвиняемият наистина работи, мисля, че няма да му е проблем да върне 20 000 лева", допълни още адвокат Узунов.





Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на юриста


Четете още:

🔴 Пуснаха клип с плъх в известно заведение за бързо хранене / ВИДЕО

🔴 Родители от Пловдив обвиниха медици, че са подменили бебето им / ВИДЕО

🔴 Експерт: Хората, които не могат да плащат по 80 лева месечно отгоре за ипотека, ще имат проблем





Източник: plovdiv24





Коментари

горе