Няма спасение от скъпотията! И Гърция става златна, островите пламнаха с KoвидНово поскъпване на цените на билетите за фериботите в Гърция се очаква от следващия месец. Съветът към туристите е да резервират билети още сега сега, приканват туристическите агенции.

Новите цени за фериботните билети са различни в зависимост от разстоянието, вида на кораба и допълнителната услуга – трансфер на автомобила. Фериботните компании обосновават новите цени на билетите с поредното покачване на цените на горивата. Вече 70% от приходите отиват за гориво, което налага коригиране и на цените за пътниците. Предупреждават, че ако новите цени не балансират скъпите горива, част от фериботите ще спрат да пътуват или ще се намали броя на фериботите по направленията. В същото време още преди поредното покачване на билетите, са намалели пътниците. Фериботите пътуват средно с 50% от капацитета си, предава БНР.

Лекарите съветват всички да спазват здравните мерки при почивка в Гърция заради нова силна вълна с Covid-19. Засега с висок риск са островите, където има струпване на туристи.

Всеки втори тест на остров Миконос например е положителен за Covid-19, съобщават от здравното министерство на Гърция. Над 30% са заразените с вируса на островите Санторини и Милос, сочат резултатите от взетите проби. И на другите острови има покачване на броя на носителите на вируса, но в по-ниски граници. Изключение е остров Тасос с единични случаи на заразени. 

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис съобщи, че засега вълната от новозаразени не оказва натиск върху здравната система. Поради високите температури правителството не обмисля връщане на маските до септември.

 Източник: Марица

Следваща статия:
Тежък удар от свекървата: Мама Станка отряза Анита, Рачков като в небрано лозе

Коментари

Видео на деня

горе