Проговориха полицаите, които неутрализираха дрогирания шофьор пред КАТ



Полицаите, които неутрализираха дрогирания мъж пред КАТ в Пловдив, с подробен разказ за екшъна. Eто разказа на младши инспектор Николай Фурлински, който счупи стъклото на автомобила и изкара дрогирания пловдивчанин

"Искаме от първо лице да ви разкажа какво се случи. Получихме сигнал за лице, което е в неадекватно състояние. Установява се, че лицето е с отнета шофьорска книжка. Позиционирахме се на ул. "Напредък", в близост до изхода. Беше ни даден номерът на автомобилът му. Изчакахме около 10 минути, докато той напусне сектора."





"Тръгнахме да го спираме със "STOP" палка. Спря на 15 метра от нас, след като ни видя. Отвори си багажника на колата и започна да се прави, че нещо търси. Поисках му документите. Оттам започна е едно нервно и агресивно поведение. Повторих, че искам да ми даде документите. Той влезе в колата, прецених, че ще е по-добре да взема ключовете от колата, за да не стане беля. Но той се заключи вътре. Автомобилът тръгна буквално през краката ми, на заден ход.





"За наш късмет имаше голям бус, който му попречи. Включи на първа и тръгна срещу нас. Последваха няколко бесни обиколки, мина отзад на сградата. Влезе в задния край на халето. Там се блъска в колана. Отново тръгна срещу, но ние бяхме затворили изхода. Имаше доста хора, добре че избягаха по тротоарите, иначе можеше да има и фатални последствия. След това насочи автомобила към бетонните саксии и се удари се в тях. Тръгнах срещу него. Пробвах да разбия стъклото със служебното оръжие, тъй като го бях извадил. Имах за цел да стрелям в гумите, но имаше твърде много хора. И така взех един камък и счупих стъклото. Той не оказа кой знае каква съпротива. Такова нещо за първи път ми се случва за 20-годишна практика."





"Лицето започна да се нервира и да крещи. Искаше да направим компромис и да го пуснем. Имаше заплаха за всички хора, можеше да има фатален край."

След това думата взе полицаят, който му помогна - Ангел Гьондров.

"Хората ни аплодираха. Лицето можеше да прегази много хора. Можеше да ни блъсне, два пъти тръгна срещу нас. Призоваваме хората, ако видят такива неадекватни водачи, да сигнализират на 112."





Районна прокуратура-Пловдив е привлякла като обвиняем Александър Паталенски, на 49 г., за три престъпления. Спрямо него са повдигнати обвинения за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамини, противозаконно е попречил на орган на власт – полицейски служител, да изпълни служебните си задължения.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Четете още:

🔴 Скандал: Излъга ли Краси Радков, че дарява кола на детската болница?

🔴 След снимка на Мраморния плаж на Тасос: Плаж ли? Аз виждам само чадъри!

🔴 Блага вест в bTV: Надянаха халка на 57-годишната Цветанка Ризова





Източник: plovdiv24





Коментари

горе