Компенсация от 600 eвро при годишен доход под 45 000 евро ще получат домакинствата в ГърцияГръцкото правителство ще продължи да компенсира домакинствата за високата цена на тока.

Министърът на енергетиката Скрекас заяви, че правителството ще продължи компенсациите за скъпия ток за колкото време още е необходимо, предаде БНР. Той не посочи дали ще има увеличение на сумата, която сега е до 600 евро при годишен доход под 45 хиляди евро.

Целта на правителството е да се подкрепят уязвимите семейства от средната и по-ниска класа. В момента Гърция прилага смесена система на подпомагане с таван на цените на едро и субсидиране на сметките. Мерките за помощ покриват от около 80% от увеличението на цената на тока. Помощите се внасят в личната сметка на потребителите.

Същевременно бе обявено, че поради силния туристически сезон гръцките власти увеличават двойно полицейското присъствие на всички гранични пунктове. Удвоени са полицейските екипи на летища, пристанища и сухопътни граници. От дирекцията на полицията съобщават, че е засилен контролът по цялата пътна мрежа на страната и съветват влизащите в Гърция с автомобили да спазват стриктно правилата за движение.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Почина млад български интелектуалец, ето какво е направил в деня на смъртта си

Коментари

Видео на деня

горе