Рязка промяна на времето! Вали, трещи, есента нахлува без покана / ВИДЕО



Високите температури ще се задържат и утре. Следобед и през нощта срещу събота се очакват валежи в северозападните части на страната, придружени от гръмотевици.

От събота стартира чувствителна промяна на времето. У нас ще има валежи с гръмотевици - повече в северните и североизточните части на страната. Това прогнозира пред България Он Ер синоптикът Петър Янков.





По думите му температурите през уикенда чувствително ще се понижат - ако в събота са между 25-30 градуса, в неделя вече ще паднат до 23-29 градуса. 

"Това понижаване на температурите ще продължава и през следващата седмица. Може да се каже, че очакваните интензивни валежи през идния вторник ще носят есенен привкус. През следващата седмица ни очакват температури под 20 градуса", поясни той. 





Според Янков следващият период на интензивни валежи ще бъде през уикенда 24-25 септември , когато температурите ще се задържат сравнително ниски.

"Метеорологичната есен ще настъпи по-рано у нас", категоричен бе той. Синоптикът допълни, че повече слънце се очаква между 24 и 26 септември, когато започва "сиромашкото лято".





След валежите в края на седмицата се очаква период, в който мъглите ще бъдат често явление.

"Не се очертават силни ветрове, единственото опасно явление, което ще смущава обществото, са валежите във вторник. Те ще бъдат интензивни с количества около 20 - 25 литра за денонощието в централните и североизточните части на страната", констатира той.





Предстоящия уикенд ще бъде подходящ за туризъм по планините в страната. 

"Температурите в събота и неделя в южните ни съседи ще бъдат около 30-34 градуса. Там ще бъде подходящо за прекарване на почивните дни", обобщи Янков.


Четете още:

🔴 Навърши 64, но все още изглежда невероятно!

🔴 Красива певица от "Гласът на България" шашна всички с откровения за славата

🔴 Азис направи нещо много важно, за да не го изгонят от дома му / СНИМКИ





Източник: Марица





Коментари

горе