Премиерът Главчев крие семейна драма  


Понеделник, 29 Април 2024





Тежка загуба е белязала живота на премиера Димитър Главчев. Служебният министър-председател изгубил твърде рано своите родители. И досега това остава най-трудният момент за него. Той споделя, че често мисли за родителите си и им е изключително благодарен за всичко, което са дали на него и брат му Николай.





„Родителите ми бяха прекрасни хора, които, за съжаление, си отидоха твърде рано. Обикновени хора. Бяхме нормално семейство. Съвети са ни давали, разбира се, но не са се натрапвали. Оставяха ни да направим сами своите избори – и правилни, и грешни. Благодарен съм, че ме подкрепяха за всичко. Научиха ме да обичам книгите, вкъщи имаше голяма библиотека и четенето беше приоритет в нашето семейство. Бяха чудесни хора наистина.





Осигуриха ми безгрижно детство, игри, но и спортувахме и учехме. Сега ми е мъчно, когато децата нямат желание и време да играят навън, комуникират единствено в социалните мрежи, губят желание за „живия“ контакт, за четенето. Но новите действителности са такива“, споделя откровено премиерът, без да уточнява каква е била причината за ранната кончина на майка му и баща му.





С брат му Николай и до ден днешен са изключително сплотени. Той е далеч от политиката и се занимава със спорт. Има престижен черен колан по таекуондо. Създател е на клуб „Ахил“, в който и в момента малки и големи тренират и впечатляват с успехи.
Двамата братя Димитър и Николай обичат много и Формула 1. Служебният премиер е ходил на няколко ралита в Европа, а мечтата му била да стигне до пистите в Малайзия и Бахрейн и да гледа надпреварите там на живо.





„Да си на рали, е невероятно изживяване. Емоцията и шумът около пистите са много силни. Звукът е нещо страшно. Но пък на телевизора вкъщи гледката е по-добра“, споделя Главчев. Първата му Формула 1 била през 2003 г. в Австрия. Оттам се заражда друга негова страст. Вижда от други фенове и си купува тиролска шапка, по която закача значки от всичките си пътувания в чужбина. А значките са от много места, главно в Европа.





Любими са му миниатюрни пирати от Сардиния, където гостувал на приятели едно лято, както и тази от Йерусалим, където бил преди години на Великден и станал хаджия. Спортът за него също е страст, както и за брат му. Най-често премиерът може да бъде забелязан да кара колело, както и да катери върхове из планините.


Четете още:

🔴 В болница... От какво е болен Галин?

🔴 Крупен обир на паркинг в Кърджали

🔴 Днес дъжд в части от страната





Източник: Ретро





Коментари

горе