Добри хора помагат на българи в нужда - наред е семейство с 5 деца от Кнежа (Снимки и видео)



Добри хора се събират от известно време в група във фейсбук, озаглавена "Приятели, помагайте". Целта им е да намират реални случаи с наши сънародници, оказали се в беда. И да им помогнат - не е задължително да е с пари. Най-често с внимание, с ненужни другиго вещи и с личен труд - независимо на кое кътче от картата на България ги отведе сърцето им.

След няколко осъществени "мисии" за помощ на хора в нужда, приятелите от фейсбук групата са се захванали с нова задача. "Обръщаме се към вас, за да помогнем на семейство с пет малки деца от гр. Кнежа, които са на улицата, след като къщата им е изгоряло почти изцяло", обръща се администраторът на групата Лео Кадели към приятелите от цяла България. "Доста неща сме осигурили на хората, но ни липсват още доброволци и материали,за да им ремонтираме къщата", продължава той.

"Ние не търсим пари, а стари вещи, за да им направим един стар-нов дом, за да не са на улицата, защото зима идва. Децата ги заведох до болницата, защото са и болни. Взех им лекарства, храна и дрехи. но положението е много зле", продължава Лео Кадели. 

Инициаторът на групата за помощ на нуждаещи се българи всъщност не е българин, но живее от години у нас. А нарастващите му приятели за добрини не крият впечатлението си от българина по душа Лео.

А ето как той обяснява защо е стартирал с идеята "Приятели, помагайте": "Нека всички заедно успеем да накараме някое дете, баба или дядо поне за миг да се усмихне. Просто аз направих моята крачка за по-добър свят, за повече усмивки. Прави го и ти."

Общността от добри хора си комуникира в групата. Събира нужни продукти и вещи за хора в нужда, след което се събират и групи от доброволци, които ходят по места. Те даряват от името на помагащи българи, живеещи у нас и по света, но и подаряват личното си време и внимание на нуждаещите се. 

А след всяка следваща успешна "мисия" се получават все повече сигнали за нуждаещи се, но и се намират все повече приятели на доброто, готови да помагат. 

ВИДЕО


Четете още:

🔴 Д-р Йорданов от "Последната линейка..." сам вика спешна помощ, но умира от кръвоизлив

🔴 Варненски таланти покориха Белград

🔴 В Разград: Шофьор на ансамбъл шие цървули и настройва контрабаса





Източник: 24 часа





Коментари

горе