Искат Варна отново да се казва Сталин с онлайн подписка



Онлайн подписка събира подкрепа за връщане на някогашното име на Варна - Сталин. Краткото представяне на петицията в Интернет гласи: "За про слава на братския съветски нарот нека покажем благодарност. НЕКА ВЛАДИМИР ПУТИН РАЗБЕРЕ ЧЕ В БАЛГАРИА ИМА ХОРА НАКОИТО НЕИМ ИМПУКА ЗА НАТО", а първият коментар е: "Защото обичам Русия". От 22 септември досега обаче са събрани едва 5 гласа "За" , научи Moreto.net.

Според статистиката в сайта peticiq.com, даващите подкрепа Варна отново да се казва Сталин - както е било от 20 декември 1949 г. до 20 октомври 1956 г., са от градовете Београд, Михайловград и Сталинград. Един от подписалите се, се е определил като "гражданин на социалистическия рай".

"Името на Сталин трябва отново да се носи от Варна, защото гледайки от Варна, човек чува в наши дни руски, а също така може и ако е в настроение да види Крим, който също е руски. Но по времето на Сталин българите бяха колени и бити, а аз обичам, когато българи се мачат, защото ми е кофти, а аз обичам да ми е кофти. Гледайки от Варна към Крим, който е наш, руски, се надявам нов Сталин да се върне, българия да стане Руска, за да ми е пак хубаво, че ме мачкат", е написал потребител, представящ се като Мако Даков от Долни Тръбен.

Най-популярната подписка за всички времена в сайта за петиции е "Не на връщането на цигарения дим в заведенията". Тя е събрала подкрепата на 73 318 потребители. С висок рейтинг са също петициите за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия, за създаване на Зоополиция към областните дирекции на МВР, за сваляне на имунитета на Волен Сидеров, за максимална ефективна присъда за акушерката Емилия Ковачева и за реформи в АГ сектора.

Сред най-новите подписки пък, попадат: "НЕ на матурите след 7 клас при отличен успех", "В Духа на празника на Народните Будители: Нека Библиотеките в цялата страна да работят и в почивните дни!", "Против смяната на часа!", "Достойно заплащане на труда на медицинските сестри" и дори за връщането на стария дизайн на vbox7.

Сред онлайн петициите с варненски адрес има такива за поставяне на камери в центъра на квартал "Галата", за изграждането на скейтпарк в града и за спиране на застрояването на Кара дере. Популярната с протестите и гражданските си инициативи Мария Димитрова е създала електронните подписки "Спасете парка и паркингите" и "За решаване проблемите на Варна!", които са получили съответно по осем и по десет гласа.

Петицията "Открито писмо до премиера Борисов за Морската градина на Варна" е подписана от 5404 потребители, а тази срещу фермата за норки в село Любен Каравелово - 1826 профила. Предложението за музей на Антон Новак и на Морската градина е получило подкрепата на 213 души.


Четете още:

🔴 Нов закон премахва марките минерална вода

🔴 Млад мъж проходи отново след операция в УМБАЛ Бургас

🔴 Хапват ви се кюфтета и сармички? Отскочете до Генерал Тошево





Източник: moreto





Коментари

горе