Чудеса привличат българи в манастир, нелечимо болни оздравяват и бездетни жени стават майки




Лекарите ми обясняваха, че няма как кракът ми да се оправи, но благодарение на Свети Мина и на един доктор, съм здрава, споделя Лорета

Чудеса привличат българи в манастира „Свети Мина“, който се намира в покрайнините на София. Пред камерата на БНТ дами, на които светецът е помогнал, споделиха, че всяка година на 11 ноември ходят в светата обител за здраве.
Това всъщност е денят, в който почитаме Свети Мина - покровителят на семейството, на сираците, пътешествениците, на всички жени и деца.
В манастира „Свети Мина“ тече вече трескава подготовка за утрешния празник.
Всяка година хиляди хора се стичат в храма, за да се докоснат до чудотворната икона на Свети Мина и да се помолят за съкровените си желания, да запалят свещ за здраве и благоденствие.
Иконата е в манастира от 1950 г. Нарисувана е от руски художник.





„Той е споделял пред свои близки, че светията му се явява няколкократно и решава, че трябва да го нарисува. Денят, в който е донесъл тук иконата, е съвпаднал с празника на Свети Мина“, разказва игуменът на Обрадоски манастир „Свети Мина“ отец Борис.
Преданията разказват, че първото чудо, което се е случило в манастира, е със сляпо дете.
Според отец Борис, чудесата се случват заради горещите молитви и искрената вяра на хората, изпаднали в нужда.





Всеки, който е пристъпил пред образа на светията, получава това, за което се моли.
„Доста време нямах деца. Не можех да забременея. Научих от приятели за този манастир. Решихме да дойдем и след месец имаше резултат. Идвам в манастира за здравето на сина си. Усещах от иконата силните очи, които ме гледаха“, сподели пред камерата на БНТ млада жена.
Светецът помага и на тежко болни хора.
Лорета е имала проблем след счупването на крак и 9 години е ходила по мъките.





„Лекарите ми обясняваха, че няма как кракът ми да се оправи. Твърдяха, че може да остана инвалид, ако бъда оперирана и че съм била болна от неизлечима болест. Срещнах един лекар, който ми каза, че моят проблем е лечим. След три операции и благодарение на Свети Мина, на доктора, който е моят ангел, съм добре, ходя нормално и съм здраво момиче“, добавя младата дама.


Четете още:

🔴 Брекзит ще стане факт в 23 ч. на 29 март 2019 г.

🔴 Той помога на стара жена да си смени гумата. Едва вечерта разбира, че в действителност…

🔴 10 двойки от царството на животните, които остават заедно завинаги





Източник: flagman





Коментари

горе