Невероятните съвети на една медицинска сестра: 8 гениални трика!



Тези съвети ще ви впечатлят с простотата и ефективността си! Определено трябва да ги прочетете!

Кой друг, освен медицинският персонал да знае как да се справите с ежедневните предизвикателства, без използването на скъпи методи. Днес, ние ще ви кажем онова, което лекарите мълчат… Прочетете тези идеи и не се страхувайте от малките проблеми в живота!

Полезни съвети за всеки ден

  • Петна по дрехите.

Водородният пероксид може лесно да се справи с петната от мръсотия, вино или плодове. Най-добре е да се отървете от петното веднага, след като то се появи! Навлажнете мръсното място с малко количество пероксид. Ако искате да махнете старо петно, първо трябва да накиснете дрехата за 20 минути в сапунен разтвор.

  • Акне.

Малко хора знаят, че пастата за зъби може да се използва като лек за акне. Нанесете малко паста за зъби върху възпалената област на кожата, тя ще премахне зачервяването и бързо ще я възстанови.

  • Ако е необходимо да се успокоите.

Учените са доказали, че сгъването на неща има терапевтичен ефект: успокоява и носи ред в мислите ви. Ако сте разстроени за нещо или се притеснявате, започнете да сгъвате купчина кърпи и със сигурност ще ви олекне.

  • За да спрете кървенето.

Можете да използвате обикновени тампони, разбира се, ако те са ви под ръка.

  • Да измиете ръцете си от боя.

За това ще ви помогне пяната за бръснене – сложете малко пяна на мръсното място, потъркайте и лесно ще отмиете боята.

  • Ако се заплете косата ви.

Можете да използвате спирт, за да решите този проблем. Нанесете няколко капки върху възела и внимателно го втрийте. За една минута ще можете лесно да я разплетете.

  • Лимон вместо сол.

Благодарение на киселинността на лимона, той е една прекрасна алтернатива на обичайната сол. Ако сте решили да се откажете от използването й, добавете лимон към вашата диета!

Вижте още: 16 начини как да използвате содата, за които не сте знаели!

  • Ако имате главоболие.

Най-често главоболието се дължи на обезводняване. Не бързайте веднага да пиете таблетки, може тялото ви просто да се нуждае от допълнителна порция вода. Повечето възрастни имат нужда от 2 до 5 литра течност на ден.

Споделете с приятелите си тези полезни съвети!


Четете още:

🔴 Орехите са супер полезен продукт! Ще се учудите на богатия им списък от ползи!

🔴 Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!

🔴 Вижте рецептата за най-популярният сладкиш с крем в Америка!





Източник: otbaba





Коментари

горе