Чесънът ще възстанови зрението ви без операция и очила



Зрението на всеки човек се влошава с възрастта. Последните научни изследвания показват, че загубата на зрение е проблем, пред който са изправени повечето от 50-годишните жени. Ние ви предлагаме ви няколко приложения на чесънът и съвети, с помощта на които ще предотвратите влошаване на зрението.

Изборът на правилната диета и начин на живот може значително да удължи времето, в което можете да се насладите на добро зрение.

Така че, ако страдате от възрастовата загуба на зрение, или макулна дегенерация, както е официалното му наименование, в тази статия ще намерите няколко съвета за това как да разнообразите менюто си, не само за да се спре влошаването на зрението, но и да се подобри.

Чесън – понижава холестерола

Изследване, проведено в Harvard Medical School показа, че намаляването на нивото на холестерола в организма има пряко влияние върху вероятността за предотвратяване на по-нататъшното развитие на макулна дегенерация. Основната причина за дегенерация на макулата – натрупването на мазнините в тялото, непосредствено под ретината. Това е, което причинява симптомите на замъгляване и в крайна сметка може да доведе до слепота. В Harvard Medical School са били изследвани 23 доброволци, страдащи от макулна дегенерация, на които били дадени лекарства, намаляващи нивото на холестерола в организма.

Заедно с понижаване нивата на холестерола в организма, при 10 от участниците зрението значително било подобрено.

Чесънът – най-достъпният начин за намаляване нивата на холестерола в организма. Можем значително да намалим нивото на холестерола в тялото, ако ядем само половин скилидка чесън на ден. Съдържащите се в чесъна хранителни вещества, са способни да намалят производството на холестерол в организма.

Чесънът – понижава кръвното налягане

Високото кръвно налягане се асоциира с влошаване на зрението. Високото кръвно налягане ограничава притока на кръв в очната тъкан, което от своя страна влияе неблагоприятно върху дейността на ретината. В края на краищата, за да функционира ретината нормално, е нужен голям приток на кислород. Но този кислород не може да влезе в окото, ако притока на кръв към него е ограничен, и в резултат на това съвсем логично се появява замъглено зрение.

Сериозни научни списания многократно са споменавали, че чесънът може да понижи систоличното кръвно налягане.

В заключение, ние ще кажем, че чесънът е не само подправка, но превъзхожда медицината по предотвратяване на макулна дегенерация. Ако чесънът се смачка или нареже, неговите лечебни свойства стават още по-силни. Той е евтин и лесен за използване като подправка за месо или риба. Чесънът – лекарство, създадено от самата природа и можете да бъдете сигурни, че няма никакви странични ефекти (за разлика от тези лекарства, които могат да бъдат закупени в аптеките). Започнете да ядете най-малко по половин скилидка чесън на ден и скоро ще почувствате как благотворно влияе на вашия организъм.

Моркови – богати на бета-каротин

Всички сме чували за ползата от моркови. Морковите са пълни с бета-каротин. След като в тялото, бета-каротинът се превръща в ретинол, или витамин А, това позволява да се предотврати или забави появата на проблеми със зрението. Липсата на витамин А причинява замъглено зрение в тъмното, сухота и болки в очите.

Сьомга – основен източник на омега-3 мастни киселини

Има три вида омега-3 мастни киселини, а в сьомгата и съдържат всичките три. Рибеното масло съдържа няколко вещества, които са способни да ни помогнат да поддържаме добро зрение. Друг фактор, който причинява увреждане на зрението, свързано с възрастта, е разширяването на кръвоносните съдове. Някои изследователи смятат, че могат да бъдат предотвратени с редовна употреба на мастна киселина омега-3.


Четете още:

🔴 Торта "Колиба" с вишни! Прекрасен кисело-сладък вкус!

🔴 Невероятните съвети на една медицинска сестра: 8 гениални трика!

🔴 Орехите са супер полезен продукт! Ще се учудите на богатия им списък от ползи!





Източник: otbaba





Коментари

горе