Торта розоберачка в носия с приз в Бирмингам



Уникална торта розоберачка с българска народна носия донесе сребро на Валентина Терзиева на престижния международен конкурс за торти "Cake International"в Бирмингам. Българката е на 37 години от Асеновград и се занимава с обучение по тортено изкуство. Нейната специалност е моделиране със захарно тесто и изработване на фигурки от фондан и шоколад.

Сладкарката се е явявала вече няколко пъти на състезанието "Cake International", като винаги се прибира с награда у нас. Тази година българката печели в категория „Международно участие“. Тя впечатлява журито с нейната фигура на розоберачка, облечена в традиционна народна носия. Момата е с височина 40 см и в ръцете си държи кошница пълна с рози, пише uspelite.bg.

Валентина започва със сладките си занимания през 2011 г. Тогава тя живее в Германия. През 2012 г. ѝ се отдава възможност да замине в Англия и да участва в тогавашното издание на "Cake International". Тя печели златен медал за фигура изработена от нея и бронзов медал за Амфората, която е направила.

През ноември 2016 г. Валентина се връща в България. Тогава тя участва в състезанието със захарна фигура на Валя Балканска, която бива оценена със злато.

 Валентина участва в състезанието с фигури, представящи българската народна култура, защото цели да запази българското и да покаже колко красиви са нашите държава и традиции.

Направата на една от уникалните тори отнема от 10 до 40 дни на сладкарката.


Четете още:

🔴 Българската православна църковна община в Щутгарт се сдоби със свой храм

🔴 Епископската базилика на Пловдив блесна в Париж

🔴 Сложихте ли зимните гуми?





Източник: Кмета





Коментари

горе