Феноменален Гришо помете Гофен и погледна към финала в Лондон!



Феноменално! Григор Димитров продължава да пише история на финалите на АТР в Лондон! Гордостта на България направо помете Давид Гофен във втория си мач от група „Пийт Сампрас“. Гришо победи белгиеца с 6:0, 6:2 само малко повече от час игра. След този умопомрачителен успех на Гофен нашето момче си гарантира участие на полуфиналите. Очаква се Гришо да завърши в първи в своя поток и по този начин да не спори за място на финала с Роджер Федерер.  Димитров записа втори успех при дебютното си участие във финалния Мастърс на най-добрите 8 в света, след като в понеделник се справи и с Доминик Тийм.

Днес Гришо започна мача по уникален начин. Той не остави никакви шансове на Гофен в първия сет. Димитров го попиля с 6:0 гейма. Във втория сет белгиецът съумя поне да избегне да го загуби отново със срамен резултат и взе 2 гейма на сметката си.

Това бе четвъртият сблъсък между най-добрия ни тенисист и   Гофен  през този сезон. Гришо го  победи  на четвъртфиналите на Australian Open и на финала в София, а малко по-късно загуби от него в Ротердам.

В общия баланс между двамата на ниво ATP  Димитров вече води с 4-1 победи. Григор победи Гофен  и на US Open през 2014-а год.


Четете още:

🔴 Отново агресия на пътя! "Едри момчета" пребиха мъж, притекъл се на помощ на жена

🔴 Пловдив шие Armani за цял свят

🔴 Горнооряховски фотограф предизвика фурор в интернет със снимка на явлението суперлуна





Източник: 7dniplovdiv





Коментари

горе