Българин откри мач на Chicago Blackhawks / ВИДЕО



Иван Хараланов – младши в United Center, миг преди откриването на мача между Chicago Blackhawks и New York Islanders

Иван Хараланов – младши бе избран за „Бъдещата звезда на мача“ на срещата между Chicago Blackhawks и New York Islanders. Събитието се проведе на 20 януари 2018 г. в зала „United Center“ в Чикаго. Иван е само на 9 години, но има вече свои забележителни успехи в спорта, както и в изкуството.

Иван начело на Chicago Blackhawks по време на химна за откриване на мача

Официалната част по откриването на мача между Chicago Blackhawks и New York Islanders започна с личното посрещане на играчите от Chicago Blackhawks от номинирания за „Бъдещата звезда на мача“ – Иван Хараланов (№ 66 в „Chicago Bruins“).

Ванката поздрави персонално всички, които излязоха на леда, след което отборът приветства публиката и играчите се построиха на синята линия за официалния химн на САЩ. В тържествения момент – деветгодишният Иван бе начело на редицата!

Иван демонстрира умения между третините на мача Chicago Blackhawks срещу New York Islanders

Голямата чест да открие мача е оказана лично от отбора на Ястребите от Чикаго (Chicago Blackhawks), а номинацията на Иван е от настоящия му отбор – Chicago Bruins-Squrt.

.

От Зимният дворец в София до United Center в Чикаго

Ванката е на 8 години, когато се премества със семейството си в САЩ заради хокея. Веднага се класира и бива приет в настоящия си отбор – Chicago Bruins. Играе както в нападение – така и в защита, когато се налага. Бързо става любимец на съотборниците и треньорите си. Пътува с отбора във всички щати и участва активно във всички мачове. За година и няколко месеца извървява пътя от „Зимния дворец“ в София до “United Arena” в САЩ – официалната зала на Chicago Blackhawks.

Иван наблюдава мача, който е открил официално: Chicago Blackhawks срещу New York Islanders

Българската общност в Чикаго

Иван, заедно с брат си Милчо и двете си сестри Петя и Мария, са активни участници в културния и спортен живот на българската общност в Чикаго. Иван свири на класическа кита, брат му Милчо – на ксилофон и барабани, а кака Петя е пианистка и поетеса.

Отличници в местните американски училища, децата не забравят Родината и майчиния си език. Въпреки натоварения график – винаги, когато могат, посещават Българското училище „Слънчогледи“, където се стараят в изучаването на родния език, история и култура.

Иван И. Хараланов и Живко Николов. Концерт класическа китара, събитие на българската общност. Чикаго, 2017 г.

.

Текст и снимки:

Иван Хараланов 


Четете още:

🔴 Учител прати в Пирогов ученик, който за трети път повтаря пети клас

🔴 Илия Бешков: Няма по-зловещо от това да чуете от устата на комунист думата мир

🔴 Това е дървото на желанията. Намислете си желание, изберете един плод и вижте дали то ще се сбъдне





Източник: Euro Chicago





Коментари

горе