Пловдивски бизнесмен удря рамо на школото в Широка лъка



Пловдивският бизнесмен Николай Иванов ще дарява по 750 лв. месечно за закуските на децата по време на голямото междучасие в Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. Предприемачът, който е бивш акционер във ФК Левски, има бизнес в Девин. Решил спонтанно да подпомага бъдещите певци и музиканти, които са от цялата страна.
"Семействата на повечето от нашите ученици са със скромни финансови възможности, а децата живеят далеч от дома си. Тази  закуска е важна за тях", каза директорката на НУФИ Стоянка Тенова. Училището се надява на още дарители да се отзоват и да подпомогнат благородното дело.  

В националното училище в момента се обучават има 80 ученици на възраст от 14 до 19 г. Школото продължава да набира средства за ушиването на мъжки фолклорни костюми от шопския край за учениците с помощта на дарителската кампания "Избери, за да помогнеш". 
"Носиите, които има училището, основно са на по 40 години от създаването му. Най-издръжливи са родопските и учениците още се обличат с тях на концерти. Но за другите е нужно подновяване, а без дарители нямаме възможност сами да ги купим, това са скъпи облекла", посочва Тенова.

 При първото си участие в кампанията „Избери, за да помогнеш“ НУФИ получи финансова подкрепа за изработката на 12 дамски шопски костюма, сега целта е да бъдат изработени и 12 мъжки за танцовия ансамбъл. Вече са събрани част от средствата, но са необходими още за изработката на носиите.


Четете още:

🔴 Учителка по български в Мелбърн: Григор е нашият шампион, австралийците го обожават (Снимки)

🔴 Суров картоф чисти огледала, бебешкото олио - ваната

🔴 Учител и ученичка от Кърджали в Световна математическа енциклопедия





Източник: Марица





Коментари

горе