Уникалното българско чудо - Мурсалски чай



А за първи път е открит в Шар планина, откъдето произлиза и латинското му наименование.

Може би не всички знаете какво е Мурсалски чай, защото тази уникална българска билка дълги години е била пазена в тайна от нашите държавници и от нея са можели да се възползват само отбран кръг от висшестоящи хора. Но за щастие, това вече не е така и всеки може да се възползва от нейното униклано действие. Смята се за билка с несравнима лековита сила. За приготвянето на чая се използват целите цъфтящи стръкове. Благодарение на специфичните и напълно натурални вещества, които се съдържат в чая, действието му е изключително благотворно за здравето. Действието на чая е познато в народната ни медицина от векове и благодарение на него можем да поддържаме здравето си и да се спасим от редица здравословни проблеми.

Мурсалският чай съдържа голямо количество антиоксиданти. Има тонизиращо, укрепващо и антианемично действие. Понижава кръвното налягане и съответно редуцира риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Цялостно укрепва организма, дарява дълголетие. Известна е с това, че дори и стимулира потентността при мъжете.  Също така има и противораково действие, освобождава организма от натрупаните токсини, бори се с бъбречни заболявания, чернодробни заболявания, със заболявания на дихателната система. Подобряване функцията на ендокринната система и панкреаса (при диабет и др.)

И това са само част от проблемите, от които предпазва и които лекува! В него се съдържат 19 жизненоважни микроелемента, плюс цинк, който помага за тяхното усвояване. Не случайно в народната медицина Мурсалския чай е наречен „здравословно чудо“. Всеки, който го пие, ще потвърди неговото благотворно влияние.


Четете още:

🔴 От първо лице: Да живееш в дом – шамари, обвинения... безсилие!

🔴 Софиянци за мръсния въздух: Миене на улици - да, забрана за коли - не!

🔴 България - бедна, но държава с висок среден доход





Източник: izdrave





Коментари

горе