Георги Марков: Футболните агитки ще бият джендърите, Бойко не може да ги спаси



Кой от нас не знае какво е жена, викна възмутено на колегите си бившият конституционен съдия

С убийствена реч депутатът от ГЕРБ Георги Марков зашемети всички членове на парламентарната комисия по младежта и спорта, която, както първо "24 часа" писа, отхвърли преди час и половина документа.

"Не съм съгласен. Като тръгнат джендърите по детските градини и училищата и като ги емнат да ги бият футболните фенове, Бойко не може да ги спаси", предупреди Марков, при което депутатите едва не паднаха от стола си. Но Марков продължи още по-ударно: "Аз съм най-верният на Борисов - само Юнкер е преди мен, че го и целува, но не съм мислил някога, като член на 3 законодателни комисии, включително и на Великото Народно събрание, а после и като конституционен съдия, че ще дойде момент да се четат молитви, за да не се приеме закон!"

"Отличници сме на Европа, прилежни и лоялни към ЕС, но един път може да кажем, че това, че сме най-бедни, не значи, че сме ненормални. Има ли някой в тази зала, на който да не му е ясно какво е жена, та Истанбулската конвенция трябва да ми го казва, след което да слага запетая и да добавя "социален пол", което е вече различно от "мъж" и "жена", срази Марков документа. И напомни на колегите си, че съгласно чл. 5 ал. 4 на конституцията конвенцията, според чийто чл. 78 пък нямаме право на резерви именно по спорните текстове, става автоматично водеща част от вътрешното ни право.

"Иначе темата за закрила на жените от насилие е много важна и затова трябва да се постараем да усъвършенстваме нашето законодателство. За чест и слава сме по-добре с борбата срещу насилието от Германия, където публично бяха насилени 1200 жени, пред светата кьолнска катедрала", отсече Марков.


Четете още:

🔴 Червената църква край Перущица

🔴 Гришо изрази скръбта по починалия си дядо със снимка

🔴 Слави към Корнелия Нинова: Откога бе, како?





Източник: 24 часа





Коментари

горе