13-годишен тийнейджър от старата столица покорява световните сцени



13-ГОДИШНИЯТ МЛАДЕН ХРИСТОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОКОРЯВА ТАНЦУВАЛНИТЕ СЦЕНИ В СТРАНАТА, А ВЕЧЕ И ПО СВЕТА. Тийнейджърът танцува само от две години, но въпреки това успява на всяко състезание да стъпи на почетната стълбичка. Побеждавал е и като солов изпълнител, но най-големите му успехи са в дуетните му танци с Ина Матеева, Калина Тодорова и Леонора Петкова. С Ина той се запознал по време на тренировките, с Калина са заедно от детската градина, а с Льонката са съученици от първи клас. Вероятно и това е важно, за да станем добри партньори на сцената, казва Младен, който танцува в търновския клуб „Зоки“, седмокласник е в хореографската паралелка в СУ „Емилиян Станев“, в която учи и Леонора. Именно тя го завела в танцовата школа.

„Ходих на един концерт на школата и много ми хареса как децата се движеха на сцената. След това Леонора ме заведе на една тренировка и аз вече бях напълно сигурен, че искам да започна да танцувам“, казва Младен и допълва, че се записал в школата ден преди да започне училище.

Mladen (2)Два месеца по-късно треньорът в школата Зорица Радловска го пуснала на състезание в един от общите танци. Танцьорите се справили отлично и така Младен за първи път усетил тръпката да получава награда. „За груповите изпълнения журито дава купи, при соловите и дуетите наградите са медали. Тогава ни дадоха купа за първо място“, обяснява Младен. Малко след това Зорица Радловска започнала да прави за него хореографии за солови танци и за дуети с трите момичета. С тях тийнейджърът е спечелил най-много и най-ценни отличия. В няколко различни стила танцува Младен – лирикъл, опън, който е комбинация от различни стилове и акробатика, мюзикъл, модърн, който пък е най-близо до характера на Младен. „По-сложно е, защото има трудни елементи, а и аз танцувам едва от две години, не всичко съм научил още. Но ми харесва акробатиката, харесва ми да разказвам истории на сцената, да предавам скритото послание на танца. И най-вече, танцът ме привлича със спонтанността си“, обяснява Младен, който само преди месец се върна от Варна със специална награда за един от соловите си танци.

СЪС СЪЩИЯ УСПЕХ ТОЙ ТАНЦУВА И БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТАНЦИ, ЗАЩОТО ОТ ГОДИНИ УЧИ В ХОРЕОГРАФСКАТА ПАРАЛЕЛКА НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“. Преди време целият му клас участвал в телевизионното предаване „Надиграй ме“, но малко не достигнало на децата да влязат във финала. Затова сега са решили да опитат още веднъж. Тяхното участие ще е през пролетта и всички момчета и момичета вече се подготвят за представянето си.

Освен към танците Младен има интерес и към изобразителното изкуство. Рисува, занимава се с приложни занаяти и не пропуска нито един базар в училището си, за да предостави сувенири, подаръци и играчки, изработени лично от него.

СЪС СИГУРНОСТ ТАНЦИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ГОЛЯМАТА СТРАСТ И ХОБИ НА МЛАДЕН, КОЙТО Е РЕШИЛ ДА СЕ ЗАНИМАВА С МАТЕМАТИКА. От години той ходи на турнири и олимпиади по точната наука и оттам също печели отличия. Затова догодина ще се бори за място в Природо-математическата гимназия във Велико Търново.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА


Четете още:

🔴 14 храни, които не трябва да съхраняватe в хладилника (ВИДЕО)

🔴 Дръжте се, да не паднете! Проверка установи какво има в един "Телешки колбас"

🔴 Учени откриха най-добрия природен антидепресант





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе