Николина води хоро в залата на Лили в Лондон



Фолклорната легенда Николина Чакърдъкова стяга тричасов маратон от песни за душата и километрични хора за нашенци в Лондон.

Навръх националния ни празник тя ще гостува в зала Troxy, която през годините е приютявала премиерите на звезди от калибъра на Клиф Ричард и Петула Кларк.

Сградата е открита през 1933г. като луксозен киносалон с капацитет над 3 500 души, впечатляващо фоайе с огромни огледала, а персоналът дори е имал задължение да разпръсква парфюм преди прожекциите, за да се чувстват зрителите още по-специално.

През 2015-та ток на сцената й заби и Лили Иванова.

Между гласът на Пирин и поп дивата, която крои музикалната ни история с гласа си, има и други допирни точки – Чакърдъкова е единствената българска певица, която, макар и в друг жанр, е разпродавала два поредни концерта в НДК със скоростта на светлината.

Изпълнителката на „Яж, куме, пий“ е на път да го направи и на 10 февруари.

„Билетите свършиха 20 дни преди събитието и обявихме друг концерт, в същия ден – събота се пада, но от 17 ч. Това е жест предимно към феновете от провинцията, за които всяко излизане от дома за забавление коства и повече пари, и време. Изтгеляйки спектакъла в такъв час хората ще могат да се приберат спокойно, а и билетите ще са на по-ниска цена.“, обясни Чакърдъкова.

На 10 февруари тя ще изпълни две песни с дъщеря си Мария, която миналата Коледа посрещаше гостите в „Арена Армеец“ по народна носия, а тази година й доведе зет.

„Вкъщи винаги е имало забрана да не тръгва по този път, пенеето да е само хоби, но никога професия. И на фона на цялата ми строгост и нежелание тя да пее, Мария с два пъти повече любов и амбиция се захващаше с това. Има една приказка – „Ти я гониш от вратата, тя ти влиза през прозореца.“

Четири години воюва да я чуя като изпълнител и за това като й казах, че ще направим две песни заедно в НДК и й гласувам доверие, щеше да падне.“, сподели с усмивка Николина. 


Четете още:

🔴 Знаете ли какво ядат децата ни в училище? Гнилоч!

🔴 ЛИЛИ ИВАНОВА: НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ, ПРИЯТЕЛЮ

🔴 Какви са правата ви при пътуване с автобус из Европа





Източник:





Коментари

горе