Майка с дете се нуждае от непотребни битови уреди



Таня Желева и 14-годишното й момче вече са по-добре. За тях писахме преди 1 месец. Броени дни след публикацията вие откликнахте на призива им за помощ и така бяха събрани малко над 1000 лв., с които бяха покрити половината заеми и ремонтът на пералнята. Младата жена и синът й са безкрайно благодарни на отзовалите им се на помощ!

Предният път, когато писахме за двучленното семейство, споменахме, че Таня има дълг от 1000 лв. заради преждевременното й съкращаване от работа; заради здравословните й проблеми, открити от близо две години (доброкачествени образувания на гърдите), очен проблем с неустановена диагноза, а при момчето й – очен проблем (висок диоптер, за който нямат възможност да купят подходящи очила); както и недостатъчното средства за битовите нужди.

Проблемът с доброкачествените образувания на жената е в процес на изследвания и обсъждане. Наскоро Таня е трябвало да проведе консултация с доктор за състоянието си. Но след като чула, че цената на „услугата” била 100 лв., тя отказала консултацията и си тръгнала. Жената е религиозна и вярата й в Бога и надеждата, че Той не я изоставя, ѝ помага да надживява мисълта, че не е толкова маловажно положението й, за което се нуждае от помощ.

При сина й ситуацията се разви добре. Учителка с нейните ученици от столичен район поискаха да извършат добро дело. Така след запознанство с Таня и сина й решиха да му подарят необходимия диоптер очила и сега момчето има очилата, предписани му от очния лекар.

Докато си намери работа, за Таня и момчето й остава благоочакването някой да им подари свой непотребен работещ хладилник и телевизор; също им е нужен и сушилник. Заради минималната помощ, с която преживяват (обезщетението за безработност и здравна пенсия на детето), включват малката си електрическа печка с режим на най-ниската степен, за да не прекалят с разхода за отопление. Който може да помогне на семейството за изброените нужди, може да се свърже с Таня на - 0894 705 852.

Или да ги подкрепи чрез дарителски банков превод в ЮРОБАНК България:
IBAN: BG75BPBI79404063572401
BIC: BPBIBGSF
Таня Георгиева Желева

Удостоверителни документи за здравословното състояние на Таня може да се видят в предната публикация за нея – тук.


Четете още:

🔴 Старите имена на българските градове

🔴 Недостижимият кмет

🔴 Бойният подвиг на шепата български храбреци при Струга





Източник: milostiv





Коментари

горе