2 метра труп носят Мариан Бачев и Орлин Горанов в Америка (ВИДЕО)



Почти двуметровият Стамат Сандалташев е опакован в специален дървен контейнер, който вече стряска летищните служители в Европа и САЩ. Стамат е всъщност български имигрант в Америка, завърнал се в Родината и попаднал в дебрите на родното здравеопазване. Той е един от главните герои, макар и без реплики, в ултра комедията "Операцията" по сценарий на Иво Сиромахов от "Шоуто на Слави".

В другите се превъплъщават певецът Орлин Горанов, Мариан Бачев, Тони Минасян и Жанет Иванова. Всички те вече пристигнаха на американска земя за турнето на "Операцията" в САЩ и Канада, което започва този четвъртък с премиера в Ню Йорк. Следват Монреал, Торонто и Чикаго този уикенд.

Освен огромния сандък, с който пътуват Стамат и неговите органи, тук пристигат още няколко огромни денга с декори, медицински принадлежности и мултимедия, които ще превърнат "Операцията" в най-мащабната театрална продукция като декор и актьори, някога гостувала в САЩ и Канада. С групата пътува и режисьорът на представлението Борис Панкин. Медийни партньори на турнето са вестник и радио BG VOICE.

Освен че е много смешна, пиесата е и противоречива. Тя беше забранена в Пловдив, след като вбеси ректора на Медицинския университет в Пловдив проф. Стефан Костянев и останалите преподаватели. Те не останали доволни от начина, по който пиесата отразява действителността в родните болници.

В България постановката се играе при огромен успех от 2013 година насам. Идеята за "Операцията" се ражда преди 10 години, когато сценаристът Иво Сиромахов влиза по спешност в болницата за възпален апандисит. „Аз реших, че това е някаква много тежка операция, че със сигурност ще умра. Започнах да се вайкам как не съм се простил с близките си, какво ще правят децата ми, как ще растат без баща, кой ще ги отгледа... И докато лежах и си мислех тези ужасни неща, се заслушах в разговорите на медицинския екип. Сестрите си говореха какво ще готвят за вечеря, докторите обсъждаха някакъв мач, който са гледали снощи... Общо взето, никой не се интересуваше от това, че до тях някакъв човек лежи и умира", разказва главният сценарист на „Шоуто на Слави".

От това преживяване на Сиромахов се ражда и черната комедия „Операцията", която разказва за недъзите на българското здравеопазване и се присмива на типичните нашенски черти.

Не изпускайте тази наистина смешна и малко черна комедия!


Четете още:

🔴 Син завел възрастния си баща на ресторант…

🔴 Съветници дариха по една заплата за болна жена

🔴 Майка с дете се нуждае от непотребни битови уреди





Източник: bgvoice





Коментари

горе