Как и до кога може да платите с отстъпка годишните си данъци?



От тази година е променен редът за ползване на отстъпка при подаване на годишна данъчна декларация (ГДД) по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ). За да се възползвате от 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне по ГДД (но не повече от 500 лв.) следва декларацията да бъде подадена по електронен път до 31 януари 2018 г., както и да са изпълнени следните условия: към момента на подаване на декларацията да нямате подлежащи на принудително изпълнение публични задължения; и данъкът за довнасяне по годишната данъчна декларация да бъде платен в срок до 31 януари 2018 година.
 
Годишната данъчна декларация може да бъде подадена по електронен път чрез портала на електронни услуги на НАП с квалифициран електронен подпис или издаден от НАП персонален идентификационен код.
 
При подаване на коригираща годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ след 31 януари 2018 г. се губи правото на ползваната отстъпка.
 
За повече информация за попълването и подаването на годишната данъчна декларация може да се обърнете към информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700 и/или на имейл: infocenter@nra.bg.
 


Четете още:

🔴 Историята на Нареченски бани - част от неустоимата красота на Родопите

🔴 Нагли и без жал: "Ало" мафията атакува дете (ВИДЕО)

🔴 ТИХИЯТ УБИЕЦ НА ВСИЧКИ ОТНОШЕНИЯ





Източник: Дарик





Коментари

горе