От хотел за милиони до ракия на бартер – любопитните обяви в OLX



OLX има всичко. Буквално. Наред с обявите за традиционно търсени стоки, в платформата за покупки и продажби могат да се открият някои наистина редки находки.

Немалко обяви приковаха вниманието през миналата година - например за имение в Южна Франция, което се продаваше за 60 млн. евро от частно лице. Продаваха се антични и колекционерски автомобили като "Форд" от 1918 г. Имаше и абсурдни услуги, като лечение на гърло с дърпане на уши или обява за масаж на сливиците. Тази година също не прави изключение по отношението на нетипичните обяви в OLX.

В момента в платформата може да се открият обяви за продажба на хотели по българското Черноморие, като цените варират от 5 до 50 млн. евро. Една от тях е за действащ хотел 3 звезди в курорта "Слънчев бряг", който се продава за 5 290 000 евро с ДДС.

Хотелът е построен през 2003 г. и в обявата е описано всичко, с което разполага. Собственикът му изтъква, че той работи успешно вече 12 години и привлича скандинавски туристи.


От хотел за милиони до ракия на бартер – любопитните обяви в OLX


Истерията по биткойните не подмина и българския сайт за покупки и продажби, макар той да не е типичната среда за търсачите на криптовалути. От средата на януари там е активна обява за продажба на биткойни на цени от 14 хил. лева. Брокерската къща, публикувала обявата, отбелязва, че продава общо 21 биткойна, а цената зависи от това дали се купува "на едро".

Към реалните пари – още в началото на януари в OLX бяха публикувани не една и две обяви за продажба на юбилейната монета, посветена на българското председателство на Съвета на ЕС.  "Дневник" вече писа за няколко обяви, публикувани в деня след изчерпването на монетите, които се продаваха от БНБ за 66 лв. Сега в OLX може да бъде намерена обява за една юбилейна монета на цена от 440 лева.


От хотел за милиони до ракия на бартер – любопитните обяви в OLX


Може ли банкнота от 5 британски паунда да се търгува за 20 хил. лева – да, но не по обменния курс на БНБ. Такава обява е публикувана в OLX, като става дума за рядка банкнота с лика на Уинстън Чърчил. Продавачът посочва единствено, че банкнотата е от лимитираната серия АК 47. Все пак в чужбина цените на тези банкноти са в пъти по-ниски.

От хотел за милиони до ракия на бартер – любопитните обяви в OLX


А дали OLX е мястото за търсачите на луксозни автомобили – бургаски потребител е пуснал обява за "Порше Карера" за 600 000 лева. Сред изброените функционалности на скъпата кола е посочено и че тя е имала двама собственици и е навъртяла 6 924 км. Друг потребител пък продава колекция от оригинални телефони Vertu за 10 000 евро. Посочено е, че има възможност и за бартер.

От хотел за милиони до ракия на бартер – любопитните обяви в OLX


Наред с нетипичните луксозни стоки, в платформата през януари са публикувани и няколко обикновени и същевременно необичайни обяви. "Уникат - деветлистна детелина", рекламира стоката си потребител на OLX. Цветето, което по думите на продавача "носи щастие и късмет", се продава за 999 лева.

От хотел за милиони до ракия на бартер – любопитните обяви в OLX


Имате предостатъчно ядки, но нямате алкохол, към който да ги добавите за мезе? Е, потребител на OLX предлага бартер – ракия срещу орехи, лешници или бадеми. Обявата е за 3-годишна мускатова и 5-годишна сливова ракия. "Двойна преварка в мераклийски меден казан аламбик, всичко е в дъбови бъчви", изброява качествата на ракията той и посочва, че праща и за дегустация. От обявата не се разбира само дали върху алкохола е платен акциз.

От хотел за милиони до ракия на бартер – любопитните обяви в OLX



Четете още:

🔴 Владимир Зарев: Написах "Разруха", след като видях как мой учител рови в кофи за боклук

🔴 Наши гранични полицаи натирили обратно в Турция нелегални имигранти, те се жалват, че били бити

🔴 БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ: 500 руски университета чакат български студенти





Източник: Дневник





Коментари

горе