Данаил Папазов: Шести блок на "ТЕЦ-Варна" ще заработи до началото на март



Шести блок на „ТЕЦ-Варна” отново ще заработи, като това се очаква да се случи до началото на месец март. Това съобщи в обзорното предаване „Позиция” на Радио Варна бившият транспортен министър Данаил Папазов, който е управител на фирмата, купила ТЕЦ-а. Папазов допълни, че новият собственик ще се опита да въведе отново в експлоатация и четвърти и пети блок. Токът, произвеждан от трите мощности, ще се използва за студен резерв, а част от него може да се продава на Енергийната борса, съобщи Радио Варна.

Данаил Папазов каза още, че ще се инвестира в развитието на пристанището в „ТЕЦ-Варна”, което ще бъде използвано, освен да обслужва самата централа, така и за превози на контейнери и зърнени товари. "Амбицията ни е да предлагаме най-добрата пристанищна услуга в страната, като мислим да привличаме и нови товари", уточни Папазов. 

На въпрос: "Дали пристанището на ТЕЦ-а ще е конкурент на "Пристанище - Варна"? Данаил Папазов отговори: "Там /в пристанището/ има хора, които си разбират от работата и трябва да предприемат съответните мерки...".


Четете още:

🔴 Ето как един чужденец успя да събере в едно видео цялата храна в България

🔴 Внимание! Ангелкова с много важни новини за booking.com!

🔴 РОДИТЕЛСКА АГРЕСИЯ В БЛАГОЕВГРАД! Баща на първокласничка нахлу в ХІ ОУ, руга учителка, посегна и на ученичка





Източник: Petel





Коментари

горе