Хвала на такива хора!



Години наред Събка Хъшинова обслужва аптеката в село Баните. На пръв поглед млада, но уморена жена. Уморена, защото всеки ден през ръцете й минават десетки рецепти и предписания на лекари за лекарства и медикаменти. И всеки прецизно оглежда, после сръчно шета по рафтовете на образцово подредената аптека и с усмивка предлага илачите на хората. Тези, които са на свършване, записва в тетрадка. Привечер ги поръчва в областния център и на следващата сутрин са доставени. Остане ли малко свободна, сяда пред компютъра и обработва купчината рецептурни книжки на пациентите.
Аптечният пункт в Баните е прекалено натоварен. Обслужва близо 5-хилядно население на общината, идващи на почивка и лечение в болницата за рехабилитация и туристите в региона. Затова когато и да отидеш в аптеката, все на опашка от клиенти се натъкваш. Опашки, които бързо се стопяват в резултат на професионализма, който Събка и помощниците й притежават. Със своето трудолюбие, изрядност и култура в помещението е създадена ведра обстановка и порядък хората спокойно да си купят лекарството, което им е необходимо.
При наличието на много хора в пазарните и предпразнични дни на Събка помага съпругът й Севдалин, който е председател на Общинския съвет. Но винаги намира време да помогне в аптеката. Помага й и 75-годишният опитен фармацевт Илия Шишманов от село Славейно, който е и съдружник на банския аптечен пункт.
Редя се на опашката, изчаквам реда си и се възхищавам на бързината и умението на тези добри, скромни и човечни хора, които цял ден са в наша услуга, а за тях малко се пише и говори.
Наред с пряката си работа Събка се грижи за дома и семейството. Нейният житейски път е съпътстван от много трагедии и страдания. Дълго време се грижеше за болните баща и майка, които един след друг напуснаха този свят. Малко по-късно си отиде внезапно и нейният свекър Бойко Хъшинов. Събка обаче не падна духом. Продължава със същата енергия и любезност да обслужва клиентите. Окриля я обстоятелството, че дъщеря й Рени наследи нейната професия и им роди първата внучка.
Камен Чолаков
с. Баните


Четете още:

🔴 Георги Христов призна: Имам две деца, но ги крия!

🔴 Зъболекар в Смолян работи на световно ниво, получава признание и от САЩ

🔴 Научи един добър урок - в този живот никой нищичко не ти дължи!





Източник: otzvuk





Коментари

горе