Д-р Илия Сурчев общува с пациентите все едно, че разговаря с най-милите си хора



В  неспокойното ни и динамично ежедневие все по-рядко срещаме усмихнати хора и често по очите им долавяме грижи и умора. Хората, населяващи планетата Земя, сме различни, както са различни и пръстите на дланите ни. На всяко живо същество се налага да отиде на медицински преглед. За съжаление все още срещаме лекари и медицински сестри, които ни нагрубяват незаслужено!?…

За щастие с топлина в очите и с лъчезарна усмивка на лицето при всяко посещение в кабинета му ни посреща кардиологът д-р Илия Сурчев. Медикът общува с пациента задушевно и сърдечно, все едно, че разговаря с най-милите си хора. Търпеливо изслушва оплакванията на болния и след това извършва обстойно медицинския преглед. Следи редовно стойностите на артериалното налягане, внимателно разчита електрокардиограмата и с професионализъм прави ехографско изследване на сърцето. В лечебната си дейност лекарят влага старание и прецизност, контактува мъдро, отнася се към пациента с милосърдие и съчувствие.

Напускам кабинета му с надежда, че болежките ще отзвучат. Зареждам се с топлина и вяра от благите думи и отзивчивостта, с които докторът ме изпраща. Съветите му ми дават духовни сили и оптимизъм да вървя уверено напред. Пациентите обичат, ценят и търсят д-р Сурчев, защото винаги спазва Хипократовата клетва и обича да помага на всички.

Наистина – във „всеки делник има красота”, когато той се допълва с грижовност и човешка топлина!

Д-р Сурчев, бъдете жив, здрав и благословен!!!

Йорданка Канинска-Милева
гр. Смолян, кв. Устово, 30.08.2017 г.


Четете още:

🔴 Манолова изведе внучето на разходка

🔴 Хвала на такива хора!

🔴 Георги Христов призна: Имам две деца, но ги крия!





Източник: otzvuk





Коментари

горе