Трогателен жест! 31-годишният Митко Станоев от Петрич отпразнува рождения си ден по-различен начин, направи нещо необикновено....



31-годишният Митко Станоев от Петрич отпразнува рождения си ден по-уникален начин снощи. Той събра над 50 близки и приятели в заведение в града, за да ги почерпи за празника си. Митко обаче предварително бе помолил приятелите си вместо подарък за него да купят неща от първа необходимост за петокласникa Богомил Тодоров, който е от Петрич и има нужда от помощ. Богомил е загубил майка си след боледуване и живее само с баща си, който среща трудности при отглеждането му като самотен родител.

Идеята на 31-годишния рожденик Митко се ражда преди няколко месеца и тя разбира се бе успешно осъществена с подкрепата на всички гости.

Ето какво каза Митко Станоев за struma.com: "Надявам се, че това мероприятие ще вдъхнови много хора и ще последват идеята, да се откажат от суетата и ненужните вещи да поискат подарък за човек, който наистина има нужда от това.

Смятам, че не е редно да сме добри само по Коледа, защото тя е веднъж в годината. Затова реших да направя рождения си ден по този начин и днес да дам старт на инициативата "Поискай подарък за другиго". Надявам се тя да даде пример на хората и други да я последват.

Радвам се на голяма подкрепа от страна на приятелите ми, които на драго сърце се включиха в нея.

Събрах доста информация за нуждаещи се хора, на които е необходимо да се помогне и с радост ще я споделя с всеки, който иска да продължи инициативата. Ще бъда изключително щастлив, ако има и други хора с добри сърца, които ще последват идеята. И нека не забравяме, че всеки може да бъде малко по-добър, отколкото по-лош." - посочи той.

Изключителна радост видяхме в очите на 11-годишния Богомил, който получи десетки подаръци дрехи, обувки, ученически принадлежности и мечтания таблет! Не можем да не аплодираме идеята на Митко направил едно добро дело. Дано има последователи.

Анита Георгиева


Четете още:

🔴 Григор Димитров разплака българите с тези силни думи: Когато се връщам у дома тук в България…

🔴 Бойка Присадова ни завеща космическите си песни

🔴 Ако те сполети несполука, кажи: "Хич не ми пука!"





Източник: Струма





Коментари

горе