Чичовото хоро - радост за душата и тялото! Насладете се и вие на това красиво Северняшко хоро (ВИДЕО)



Чичовото хоро едно уникално Северняшко хоро, което обезателно ще ви се прииска да научите. Затова и ви споделяме този клип, който ще ви завладее с ритъм – стъпка по стъпка. Ние българите сме уникална нация. Хорото е едно от най-старите ни и запазили се във времето традиции и обичай. Хоро играем и за сватба, и за кръщене, и за веселба. Хорото ни събира, сплотява и обединява. Няма нищо по-величествено от едно голямо извило се българско хоро, което по света става все по-популярно.

В България има цели 7 фолклорни области – Северняшка, Тракийска, Шопска, Добруджанска, Странджанска, Родопска и Пиринска. Чичовото хоро е от Северняшкия край. То се играе в неравноделен размер 2/4-ти. Стъпките са сравнително трудни, но веднъж научите ли хорото – няма забравяне! Затова залавяйте се, няма да съжалявате.

В областите около Плевен и Старопрестолно Търново, Чичовото хоро се играе от местните. Напоследък българския дух се събуди и мнозина – млади и стари, започнаха да познават по-добре хората ни, както и народните ни песни. Навярно някои от вас знаят да играят това уникално хоро, а други въобще още не са го чували и виждали. Но все пак ритъма на българското хоро, дълбоко е гравиран в сърцето на всеки един българин. Затова вижте клипа, споделете го и му се насладете най-вече! Нека ви бъде вдъхновение да обичате българските традиции, да ги познавате и все пак да покажете на роднини и приятели едно ново, красиво и уникално хоро!


Четете още:

🔴 Преди турнира Гришо се прибра в Хасково

🔴 Драмата със смъртта на младия мъж в Бургас е покъртителна! Съседи разкриват зловещи подробности

🔴 Истанбулската конвенция е чудовищна манипулация!





Източник: opoznaybulgaria





Коментари

горе