Трима търсачи на силни усещания взеха военни книжки след един месец казарма



ОЩЕ ТРИМА МЛАДЕЖИ ПОЛУЧИХА СВОИТЕ ВОЕННИ КНИЖКИ след един месец начално военно обучение, на което всички казват безплатна казарма. Документите им връчи началникът на военното окръжие подп. Иван Ангелов. Всички завършили курсисти са шестима, но в уговорения ден не успяха да дойдат Денислав Руневски от Горна Оряховица, Милена Стоянова от Кесарево и Мария Стоянова от Миндя. За сметка на това обаче новите войници от резерва Златомира Кулчева от Г. Оряховица, Сали Насуфов от Шереметя и Полина Гецова от Караисен се оказаха млади хора, които обичат адреналина и високото напрежение в живота.

Сали е на 19 години, завършил е фризьорство и казва, че много го бива, но все още не работи нищо. Понеже все пак трябвало да тръгне отнякъде, решил да се запише да изкара казармата в Плевен. Сега смята да кандидатства в НВУ и се надява уменията от обучението да му бъдат от полза. Казва още, че се научил да дисциплина, екипност, създал нови приятелства, а най-трудното за него било да копае окопи.

Полина също е на 19 години и най-напред семейството не й повярвало, че ще ходи войник. Решила да опита по-скоро на шега, но е щастлива от това изпитание. Тя учи финанси в Земеделския колеж, преди е завършила за търговски представител, но няма работа. За нея най-интересни са били стрелбите в казармата, но за един месец е трудно да се създадат много умения. Тя мечтае да стане кадрови войник и смята да опита.

ПОРЕДЕН СЪРВАЙВЪР СЛЕД ОБИКОЛКА НА 24 СТРАНИ И КУП НАЧИНАНИЯ

Най-нестандартният войник се оказа 27-годишната Златомира Кулчева. Тя е вегетарианка и по време на казармата се е хранила само с кълнове. Вероятно заради това и казват Бочко, а тя подчертава, че е вегетарианка от няколко години, но още не е веган. За нея това бил поредният сървайвър, защото досега е обходила 24 държави и е била на различни странни мисии и експерименти. В Египет е участвала в проект „Моята желана професия”, в Полша с други младежи са събирали историите на оцелели в концлагерите и после е била издадена книгата „Нека ти разкажа”, но това било доста отдавна.

Златомира е завършила е специалност „Неформално образование„ в Софийския университет и известно време е работила като аниматор в хотел край Разлог. Занимавала се е с ракетомоделизъм още като ученичка и е била на международни състезания.

Сега е безработна, но смята, че е временно, защото е човек с идеи. Отишла в казармата, за да види какво може и дали може да изпълнява заповеди. Справила се добре и дори й дали служебна благодарност. За нея най-трудно било да издържи на студа, а и базата била в битово отношение под всякаква критика. И още – от всички странни начинания, с които се е занимавала досега в живота си, тя за пръв път е чула от близките си за казармата „Браво на теб!”.

Заради големия интерес към едномесечната казарма Военното окръжие във В. Търново организира още два курса, като единият за пръв път ще се провежда в Националния военен университет във Велико Търново.

Нели СУКОВА

Сн. авторката


Четете още:

🔴 Лунно затъмнение – наблюдавайте събитията, но не вземайте важни решения (ВИДЕО)

🔴 Уникална тибетска рецепта прави чудеса със сърцето и очите ви

🔴 Добра развръзка на драмата със столичния самоубиец (ВИДЕО)





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе