10 неща, на които интелигентните бащи учат дъщерите си



Връзката между родител и дете е силна и понякога, почти непоклатима. Всеизвестен факт е обаче, че бащите са по-близки с дъщерите си, а майките – със синовете.

Уроците и нещата, на които нашите родители ни учат, понякога от ранна детска възраст, често се оказват основополагащи за характера на детето. Понякога малките неща, които ни се струват незначителни, оставят трайна следа у нас, която годините не могат да заличат. Съзнателно или не, често ние оформяме характера си именно благодарение на нашите родители.

Днес ще насочим вниманието си по-скоро към връзките между дъщерите и техните бащи. Това е връзка, която не може да се повтори или поправи, ако има грешна в нея. Понякога бащите дават важни уроци на своите малки принцеси дори без да им казват нищо. Те просто са примерът, който всяко дете е добре да има пред себе си.

Ето ги и 10-те неща, на които интелигентните бащи учат дъщерите си:

1.    Ти си моята принцеса, но и принцесите помагат на мама. – Така, детето от малко поема отговорност за част от нещата и домакинските задължения. Може просто да прави компания на майка си докато мие съдовете, но с нарастване на възрастта, отговорностите също стават по-големи.
2.    Можеш да се справиш с всичките си проблеми сама. Първо опитай без мен. Ако все пак не успееш, аз винаги ще бъда до теб.
3.    Знанието и оценките в училище са различни неща. Можеш да имаш високи оценки, без да имаш знания. Но имаш ли знания, пред теб ще се отворят много врати.
4.    Преди всичко останало съм ти приятел. Можеш да ми споделиш всичко.
5.    Никой не ти е длъжен с нищо. Прави добро на хората, защото си добър човек, а не защото искаш нещо от тях в замяна.
6.    Ако ти имаш високи очаквания за хората и те те разочароват, не са виновни хората. Старай се да бъдеш обективна.
7.    Мъжът трябва да бъде джентълмен и да се отнася с уважение към една жена. Ако някой не се отнася така с теб, значи не е твоят човек.
8.    Добре възпитаният мъж винаги предлага да плати сметката. Нека го направи. Утре я плати ти.
9.    Уважавай себе си, за да те уважават и останалите.
10.    Бъди силна и независима жена. Трябва да знаеш как сама да се грижиш за себе си.


Четете още:

🔴 Жасмина Живкова, момичето с медния глас

🔴 ФОНДАЦИЯ БЪЛГАРИН СЪБРА 6850 ЛВ. ЗА УЧИЛИЩА ИЗУЧАВАЩИ ФОЛКЛОР

🔴 Най-древната цивилизация идва от България





Източник: kapana





Коментари

горе