"Магистрала" "Тракия" – кръпка до кръпка  




Откакто София е градът държава в България, все по-често ми се налага да пътувам по т.нар. магистрала „Тракия“. Всъщност това не е никаква магистрала. Дори първокласен път не е по стандартите и критериите в Европа. Никъде няма смислено отводняване и канавки, маркировка и сигнализация. За дренажи, които да поемат влагата от настилката, въобще не може да се говори. Всеки път при дъжд ставам свидетел на множество верижни катастрофи заради аквапланинг. Самият аз също рискувам.

Иначе винетки плащаме като попове. Даже по-скъпи от швейцарските. Участъкът от София до Пловдив, който е строен по времето на Тодор Живков, все пак е що-годе сносен. Не знам дали някой е пътувал обаче скоро от Стара Загора към столицата. Там, поне до Пловдив, е кръпка до кръпка. Даже тираджиите карат в здравата крайна лява лента. Пазят си бъбреците хората, нищо че задръстват трафика. За направлението Бургас да ви разказват ония, дето се заприщиха миналата зима в снега и поледиците по Коледа.

Колежка ми сподели наскоро, че ѝ дошли гости от Германия. Докато пътували от летището в София посока Тракия, те я попитали нямаме ли магистрали, че се търкалят по това пътче. За да излезе от ситуацията, госпожата ги уверила, че имаме много и хубави магистрали, ама кара по тоя път, защото природата е по-живописна.

Та така, безспорно живописно е, ама магистрала като в Европа не е.

Милен МИХАЙЛОВ, Стара Загора


Четете още:

🔴 Искам политик от Брюксел да живее с моята пенсия

🔴 Семейство Наото от Токио са влюбени в нашия фолклор и танцуват по-добре от много българи / ВИДЕО

🔴 Танцът на една гурбетчийка





Източник: Ретро





Коментари

горе