Прополисът разбива на пух и прах кандидата, лекува гениталният херпес, стоматита, подаграта и много други



Кандидозата е вид гъбична инфекция; появява когато състоянието на полезната микрофлора се наруши поради: стрес, вследствие на замърсяване, прием на антибиотици. Това е много разпространено, но и едно от най-упоритите за лечение заболявания. В търсенето си на достатъчно ефективни лекарствени препарати учени доказват, че чистеният прополис унищожава кандидозните гъбички само за броени секунди! Да припомним, прополисът е смес от смоли, восък и прашец от пъпки и цветове на растенията, обогатена с ензими и подложена на млечно-кисела ферментация в храносмилателната система на пчелите.

Съдържа витамини, етерични масла, минерални соли, микроелементи, хормони и ферменти. Ето какво още лекува прополисът.

1) Афтозен стоматит – болезнено заболяване на устната кухина.

2) Депресия – повлиява се от алкохолен екстракт от прополис, който е със засилена функция на глюкокортикоид-рецепторите в хипокампуса.

3) Диабет – когато е в начална фаза, приемът на прополис помага за нормализиране нивото на кръвната захар.

4) Генитален херпес – изготвеният с прополис мехлем, съдържа флавоноиди и е по-ефективен от ацикловира при лечението на генитални херпеси.

5) Подагра – доказано е, че непрекъснатият прием на прополис е ефективен за профилактика и за лечение както на подагра, така и на хиперурицемия.

6) Хепатит – изследванията, доколко прополисът е ефективен при този вид заболявания на черния дроб са все още в експериментален стадий, но резултатите са повече от обнадеждаващи…

7) Сърдечно-съдови заболявания – в изготвеният от прополис етанолов екстракт сe съдържат липиди, които са своеобразен „чистач“ на натрупващите се по артериалните степи холестеролни плаки; това регулира кръвното налягане и така облекчава работата на сърцето.

8) Множествена склероза – способността на прополиса да лекува хора с това тежко заболяване е на етап проучване.

9) Стомашна язва – стомашните лезии на лигавицата се влияят положително, ако се пие алкохолен екстракт от прополис.

10) Кожни брадавици – появяват се както при възрастните, так и при децата; прополисът е доказано ефективно средство за тяхното лечение. Освен това, прополисът притежава висока степен на профилактична ефективност за имуностимулация и засилвайки имунната система, пази и лекува от настинки и респираторни болести. Възможността неговото използване като мехлем да доведе до контактен дерматит е минимална.

Освен прополис, за борба с с гъбичните инфекции се препоръчва да се приема най-малко три пъти на ден по 1000 мг витамин С, но винаги комбиниран с пчелно млечице (пчелен секрет, съдържащ 18 вида аминокиселини, белтъчини, витамините A, В-комплекс, В5, В6, C, D и E, въглехидрати, ензими, масти, минерални соли, както и антибактериални и антибиотични компоненти). Препоръчват се още: ежедневна употреба на чесън, витамини от В-групата и ленено масло. Помагат и прясно изцедени сокове от зеленчуци, които се пият преди всяко хранене. А ето какво трябва да премахнете от менюто си: захар и захарни изделия, газирани напитки…

Освен това, съобразете храненето си според кръвната ви група. И накрая уважаеми дами, за да се защитавате ефикасно от гъбичните инфекции, то, освен поддържането на висока лична хигиена, трябва да избягвате стресови ситуации, да носите памучно бельо и да изхвърлите от гардероба си тесните, неудобни дрехи! И накрая ви даваме 3 кратички рецепти за приготвяне на пресни сокове срещу неврози, невралгия и кандида.

Рецепта №1 – съставки: 280 г моркови и 170 г спанак, които смилате едновременно в блендер; полученият след прецеждане сок пиете по една чаша три пъти на ден преди хранене.

Рецепта №2 – смесвате в блендера 255 г моркови и 200 г целина; прецеждате смляната смес и пиете полученият сок ежедневно, по 1 ч. чаша преди основните хранения.

Рецепта №3 – по същия начин, чрез блендер, обработвате смес от: 200 г моркови, 110 г целина, 60 г магданоз и 90 г спанак. Пиете този „коктейл“ по 1 ч. чаша 3 пъти дневно преди закуска, обед и вечеря. Надяваме се, че при нужда ще се възползвате от предоставената ви информация! 



Четете още:

🔴 Столипиновец: Тук няма един българин, продаваме си на нашите хора, к’ъв е проблемът? ВИДЕО

🔴 Сочни, ароматни и апетитни! Тези кюфтенца с грах и доматки пленяват сетивата!

🔴 Пробвайте тази рецепта за месо с кисело зеле, гарантирано ще си оближете пръстите





Източник: vsyakajena





Коментари

горе