Историята на Андре Гиганта



В продължение на две деситилетия, между последните години от периода на 60-те и средата на 80-те Андре Гигантът става най-високоплатеният професионален кечист в индустрията и е бил прочут по света. Мениджърите се борели със зъби и нокти да уредят участието му – неговото име на рекламата било гаранция за разпродадено шоу.

Ако искате да се убедите в неговата легендарност, върнете лентата към Wrestlemania III през 1987г. Гвоздеят на програмата е мачът на Андре с Хълк Хоган. Това шоу привлича аудитория от един милион, поставяйки в продължение на десет години рекорд за pay-per-view програма, и събира 78-хилядна публика в Детройт. Реваншът, последвал два месеца по-късно, достига убийствената цифра от 33 милиона телевизионни зрители, което го прави най-гледаният мач в историята!

Израстването на гиганта

Андре Рене Русимов е роден на 19 май 1946 година във Франция. Родителите Борис и Мариана Русимови са съответно от българско и полско потекло (на други места пише, че са руснаци, но за нас родното си е родно!). Още на 12 години “малкият” Андре вече е висок 190.5 см и тежи 110кг. Чак когато пътят на славата го отвежда в Япония през 1970г., тамошните учени му поставят диагнозата “гигантизъм” (акромегалия). В това състояние тялото почти непрекъснато произвежда хормон на растежа и в резултат на това окончателните мерки на Андре преди смъртта му са височина между 211 и 226 см и тегло близо 230 кг!

Като изключим, че не може да се вози на училищния автобус заради размерите си, животът на малкия Андре е съвсем обикновен. Въпреки, че е бил добър ученик, той не завършва гимназията и я напуска в 8 клас, защото възнамерява да работи във ферма и образованието не му е необходимо. Впоследствие се занимава с дърводелство и машиностроене, но и там не открива призванието си. На 18 години се премества в Париж и започва да гради кариерата си на ринга. Там е забелязан от кечиста Едуард Карпентие, който го взима под крилото си и го води в Северна Америка, където славата му стига до Винс Макмеън старши. Той му дава прозвището “Гиганта”. От там започва пътешествието на Андре във WWF и превръщането му в легенда на тепиха, и в по-малка степен – на киното.

Постиженията му в кариерата са една много малка част от колорита на Андре. Гигантът обича най-много две неща в своя продължил 47 години живот – боя и пиячката. Според свидетелствата Андре захранвал гигантското си туловище със 7000 калории дневно само от алкохол! 7000 калории отделно от храната. Мястото на Андре като най-големият алкохолик в историята на света е циментирано от постиженията му. Гигантът лекува дълги години на свръхчовешки болки в гърба и ставите с помощта на пиячката. Старият Винс е принуден да му назначи помощник – достоен алкохолик сам по себе си, който да го следи навън и да не допуска звездата да се вкарва в бели. Освен това, тъй като Андре не издържа на пътя в кола или самолет заради размерите си, той му купува специална каравана, обзаведена за него. Чувството за комфорт предизвиква у боеца неугасима жажда. По време на път Андре консумира средно по една каса бира на 90 минути!

Исторически са пътешествията на кечиста в Япония, където той буквално е на върха. Местните го почитат като божество, но Андре се чувства като в страната на лилипутите. За да влезе в тоалетната на хотела той трябвало да изкърти вратата. Градската легенда гласи, че понеже не можел да седне върху тоалетната чиния, Андре свършвал работата направо в чаршафите и след това ги изхвърлял. За да го транспортират до срещите му, японците трябвало да премахнат няколко реда седалки от автобуса, оставяйки му обособено лично пространство, където да се шири. И да се налива с колосални количества бира.

Все още младият и зелен Хълк Хоган си спомня от първа ръка за Андре и алкохола. Според него Гиганта изпивал по минимум една каса бира за всяко качване в автобуса. Когато привършвал с кенчто, Андре се уригвал доволно, смачквал го и замерял седящия пред него Хълк. Той от своя страна се научил да отброява кеновете и да разбира кога запасите на Гиганта привършват. Когато автобусът спре, кеч легендата се втурвал до най-близкия магазин и купувал колкото каси бира му издържат ръцете да носи преди автобуса да потегли, докато Андре се хилил неистово.

По време на една обиколка японските спонсори на Гиганта го възнаградили с каса много скъпо сливово вино. Андре го качил в автобуса и се захванал да дегустира местния винен специалитет. Четири часа по-късно той изцеждал последните капки от 16-ата бутилка. След поредния си алкохолен триумф Андре пристъпил към ринга и се бил в продължение на три мача, включително батъл роял с 20 души на ринга. Към края на вечерта Гиганта вече бил поизтрезнял и това не му харесвало. Тогава пратил Хоган за още бира, а той се втурнал да изпълни поръчката от страх да не би вкиснатия Андре да съсипе някой жизненоважен орган на опонентите си.

Резултат с изображение за Андре Гиганта


Четете още:

🔴 С еврото ни чака двойна мизерия

🔴 Билкова ракия прави чудеса

🔴 Проф. Иван Неумивакин: Със здрави черва ли сте, тежка болест няма да Ви хване





Източник: СВОБОДНО СЛОВО





Коментари

горе