Спасиха пострадал щъркел в Горнооряховско



СПАСИХА ЖИВОТА НА ЩЪРКЕЛ В ГОРНОРЯХОВСКОТО СЕЛО ГОРСКИ ДОЛЕН ТРЪМБЕШ. Двойка от защитения вид пристигнала миналата седмица и се настанила в старото си гнездо. В събота обаче едната птица била открита в безпомощно състояние до брега на реката. Добри хора се притекли на помощ и я прибрали вкъщи. Състоянието на щъркела не изглеждало добро, затова хората потърсили съдействието на кмета Маринчо Маринов. Управникът веднага реагирал и приютил птицата в сградата на кметството.

След това се обадил в РИОСВ, защото забелязал, че птицата не може да се изправи на краката си. Оттам изпратили екип, който транспортирал щъркела в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Състоянието му вече не е животозастрашаващо и когато бъде излекуван, съществува огромната вероятност щъркелът отново да се върне в Горски Долен Тръмбеш.

П29547020_10204218874507434_1902570609_nо думите на кмета Маринов, който кара пети мандат като управник в селото, за първи път се случва да спасяват щъркел в Горски Долен Тръмбеш.

Галина ГЕОРГИЕВА


Четете още:

🔴 Ако знаехме, че това е последният път, когато го виждаме... (видео)

🔴 Уникален китайски тест разкрива личностните ни проблеми!

🔴 "Мис България Вселена" отива на съд! Мариана Маринова показа скандални СНИМКИ и описания: Девица с крака на римски пехотинец!





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе