Джулия Робъртс: Мислете за душата!



Джулия Робъртс, талантливата и перфектна „хубава жена“, на която тайно и явно завиждаха хиляди жени по света, публикува обръщение към женската половина от човечеството. В него тя призовава жените да престанат толкова много да отдават значение на външната красота, издигната днес в култ, и да обърнат внимание на вътрешната красота. Струва си да се замислим над нейните думи:
„В наши дни съвършенството стана болест. Покриваме лицата си с тонове грим, инжектираме си ботокс и се морим с глад, за да постигнем „идеалния“ размер. Ние се опитваме да поправим това, което изобщо няма нужда да се поправя. А всъщност това, за което наистина трябва да се погрижим, остава извън нашето внимание.

Говоря за душата
Душата ни се нуждае от грижа и внимание. Време е да се осъзнаем. Кажете честно, как очаквате някой да се влюби във вас, ако вие самите не се обичате? Доволни ли сте, когато буквално прекроявате своята външност? Не. Искам наистина да разберете – няма значение как изглеждате отвън, ако сте абсолютно празни отвътре.

Заявявам на всички – няма повече да се примирявам с грима, уморих се да нося чуждо лице. Време е да хвърлим маските. Зная, че имам бръчки, но искам да мога и да ги виждам. Нали това съм истинската аз! Искам да ме приемате, каквато съм.
Светът в наше време се е побъркал по външния вид. Вие даже не си представяте оборотите на компаниите, които вкарват в главите ви мисълта, че трябва да плащате, за да отдалечите неизбежните признаци на стареене, че непременно трябва да използвате антивъзрастови продукти.

Принципите за красота през 21 век са наистина ненормални.Това е фалшива стероидна красота, която като вирус се разпространява по цял свят. Това е ужасно!

Разберете, че изкуствената естетика управлява света, вкарва ни в затвора на собствените ни илюзии за външен вид. Вместо да живеем и да следваме собствената си природа, ние сме принудени да изповядваме наложените ни канони за красота.

Уморих се от всичко това.
И си казвам – спри. Призовавам всички вас – спрете и си спомнете кои сте всъшност, какво наистина искате от себе си. Спомнете си собствената си природа.

Никой никога не би могъл да съответства 100 процента на критериите за красота. Външният вид е последното, което трябва да ценим в човека. Всичко, което има значение, е душата. Запомнете това.


Четете още:

🔴 Притча за бедната жена и щастието

🔴 Мелатонин - хормонът на младостта

🔴 Мащерката – осмото чудо на света





Източник: anna





Коментари

горе