Абсурд: Убиват бременната крава Пенка, защото напуснала ЕС, подгонена от вълци



Животното беглец влязло в Сърбия, но сърби я върнали на стопанина, а той води битка с институциите за правото й да живее

Крава, собственост на мъж от кюстендилското село Кoпиловци, избяга от стадото и премина българо-сръбска граница. Собственикът й Иван Харалампиев разказа пред БНТ, че сърбите са му я върнали, но българските власти настояват тя да бъде убита, защото е минала границата на ЕС.
Иван в продължение на две седмици търсил животното. В последствие кравата била открита в близост до Босилеград и върната у нас.
Пастир наглеждал стадо със животни на 20-ина километра от сръбската граница, когато кравата Пенка избягала, защото по думите на собственика ѝ, е била подгонена от вълци.
„Минала е през КППТ-о, през бариерата е минала на Олтоманци. Нито са я спрели полицаите, нито митничарите. Тя отива в Сърбия, минава е през тяхната бариера, без някой да направи опит да я спре“, разказва Харалампиев.
Той сподели, че преди дни го уведомили, че кравата е открита от мъж в Сърбия, който се грижел за нея. Сръбските власти се свързали с него и преди да влезе на българска територия, кравата била прегледана от ветеринар. У нас обаче била спряна от граничните служби.
„Митничарите казват: "Трябва да дойде доктор". Идва специалист от БАХ и казва „тази крава веднага трябва да бъде умъртвена". Мотивите са, че е напуснала Европейския съюз и е отишла в друга държава“, добавя фермерът.
Стопанинът все пак бил пуснат да премине у нас с кравата, но с уговорката, че до няколко дни тя ще бъде умъртвена. Мъжът е отчаян, защото кравата скоро ще роди теленце. От Агенцията по храните казаха, че предстои да излязат с решение по казуса, тъй като в момента случаят се разследва.


Четете още:

🔴 Изхвърлете тези неща от дома си и щастието ще почука на вратата ви

🔴 Когато се наситя да те гледам - ще те целуна и ще си отида

🔴 "Здравейте, бабо, дядо! Как дойдохте? Сънувам ли ви? Малко съм смутен... "





Източник: flagman





Коментари

горе