Умните блондинки - малко, но качествени



Блондинките ще изчезнат от земята през 2202 г., твърдят биолози.

Докато все още ги има обаче, днес те отбелязват Международния ден на блондинките.

Людмила Филипова

Тази светла дата се празнува от 2006 г., когато за първи път е връчена наградата “Диамантено токче”. Тя се присъжда на талантливи, умни, успешни и модерни блондинки.

Камелия

Досега българка не е получила престижния приз, но това вероятно се обяснява с факта, че у нас естествено руси са едва 7% от жените. Тази статистика едва ли притеснява онези жени, които се боядисват руси, след като и световният символ на блондинките - Мерилин Монро, всъщност е била с кестенява коса.

Гала

Бързо проучване на “24 часа” показа, че някои от най-успешните и популярни жени в България днес имат повод да празнуват именно защото са руси.

Мария Игнатова

Такава е например най-голямата в естрадата - Лили Иванова. С високи професионални успехи се отличават и много жени в политиката, например министърката на правосъдието Цецка Цачева и омбудсманът Мая Манолова. Също и Антонина Стоянова, съпругата на президента Петър Стоянов, която от години допринася за развитието на българската култура чрез фондацията си “Ценности”.

Цецка Цачева

Людмила Филипова продължава да е сред най-популярните български писатели. Гала е сред най-обичаните тв водещи заедно с друга телевизионна любимка - Мария Игнатова.

Мая Манолова

Не по-малко успешни са близначките Гергана Паси и Михаела Калайджиева. Гергана е председател на Дигиталната национална коалиция и бивш министър по европейските въпроси, а сестра ѝ Михаела е един от най-авторитетните експерти в сферата на бизнеса с мобилни услуги.

Михаела Калайджиева

В друг жанр, но също голям професионалист е и попфолк певицата Камелия, която в момента е в журито на музикалното тв шоу “Гласът на България”.

Гергана Паси

Сред блондинките по света също има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки. Това, разбира се, не пречи вицовете за русокоските да са сред най-забавните. Вероятно защото тайната на привлекателността им е в това, че мъжете оглупяват, когато се изправят лице в лице с блондинка. Така е според преподавателя по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер, цитиран от в. “Таймс”.

Учените предричат, че последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. А изчезват, защото светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси. 



Четете още:

🔴 Скандалният Кулагин е новият модел за подражание в училищата

🔴 В чаша вода сложете само 1 съставка и защитете сърцето, зрението, предпазване от рак ...

🔴 Изберете пътя по който да тръгната, и ще разберете каква съдба ви очаква





Източник: 24 часа





Коментари

горе