Феди - арабският принц, който играеше просяк



"Обичам те, брат ми. Бог да ни даде сила и кураж!"

Това написа във фейсбук Мариан Башур към брат си Жорж, чийто 19-годишен син Феди почина на 27 май в болница "Св. Анна". Младежът бе приет там три дни по-рано заради катастрофа на магистрала "Тракия".

Причината за трагедията стана аквапланинг, който се получил, след като Феди навлязъл с по-висока скорост от сух на мокър участък точно на 37-ия километър с джип "Мерцедес Gle 4matic". В колата бяха баща му Жорж и фолкпевицата Емилия, с която той живее от няколко месеца. Двамата се отърваха само с леки травми и нямаше опасност за живота им.

"Той беше едно много добро и искрено момче - спомня си пред "168 часа" бившият му съученик Георги Бъчваров. - Винаги подхождаше с много уважение и разбиране към околните. Около него винаги имаше едно чувство на спокойствие и увереност."

Всички определят Феди като възпитано и добро момче. Преди точно 33 дни младежът навършил 19 години. На рождения си ден бил много развълнуван и щастлив. Празнувал го в Ню Йорк, където живеел. В тесен кръг само с

най-близките

си приятели.

В София завършил средното си образование миналата година в международното Англо-американско училище, в което учат главно деца на чужденци.

"От разговорите, които съм провеждал с него, се чувстваше присъствието на една много добра и чиста душа - разказва съученикът на момчето. - Като мен нямаше твърде ясен план за бъдещето си, но от това, което знам, искаше да се занимава с бизнес."

В свободното си време Феди играел на видеоигри и спортувал. Ходел редовно на фитнес, а докато учел бил част от баскетболния отбор, където според близки се изявявал като един от най-добрите играчи.

"Беше много надарен спортист - разказва още Георги. - Изключително координиран и с ясна цел във всяко едно състезание. Отличаваше се във всички спортове, не само в един."

В момента момчето имало и приятелка. Това е 19-годишната Деспина, която по националност е гъркиня.

"Двамата бяха много близки и постоянно ходеха заедно - разказва друг съученик на Феди. - Миналата година около средата на месец декември момичето дори му беше на гости тук, в София, заедно с родителите си. Често пътуваше с него, когато той си идваше в България. На нея й харесва страната ни и я намира за много красива."

Близки на момчето и момичето споделят, че миналата година двамата дори взели участие в кратък филм на техен приятел на име Никос Паскалис, който е пуснат онлайн.


Четете още:

🔴 Липсата на този минерал е в основата на повечето заболявания. Ето и признаците на неговата липса

🔴 Съжалявам, че вече 45 години слушам другите

🔴 Важна новина от НЗОК за всички здравноосигурени българи





Източник: 24 часа





Коментари

горе